Helyszíni tudósítások
Jókai Annára emlékeztek a PIM-ben
A június 5-én elhunyt Jókai Annáról a Petőfi Irodalmi Múzeumban emlékeztek meg gyászoló családtagok, barátok, kollégák és tisztelői. Jónás Ágnes tudósítása.
„Igazán nagy vers az, aminek mágiája van”
A Közelképek írókról című kismonográfia-sorozatának újabb bemutatója alkalmából szervezett műhelybeszélgetést a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata a Pesti Vigadó Makovecz termében,...
Gyulai seregszemle - az Enumeráció bemutatójáról
„Ez az Enumeráció is izgalmasabb volt, mint a csatajelenetek. Irány Trója!” Az Előretolt Helyőrség Íróakadémia Békés megyei turnéjának gyulai állomásáról Dávid Péter tudósította a Bárkaonline-t.
A 2017. évi Nagy Gáspár Irodalmi és Művészeti Díj átadása
A Nagy Gáspár Irodalmi és Művészeti Díjat idén Keresztes Dóra festő- és grafikusművésznek, animációs filmrendezőnek ítélték oda. A díjátadó ünnepségről Petrik Béla tudósította a Bárkaonline-t.
Dragomán György és Forgách András disputájáról
Dragomán György és Forgách András disputája a Petőfi Irodalmi Múzeumban, április 27-én történt, a Bárkaonline-t Koncz Tamás tudósította.

A Margó Fesztiválról
A Margó Fesztiválról idén Szarka Károly tudósította a Bárkaonline-t. Lássuk, milyen programokra jutott el:
Teli tüdővel - Orcsik Roland csabai estjéről
Orcsik Roland vendégeskedett Békéscsabán, május 22-én, a Jókai szalonban. Regényéről, a Fantomkommandóról, valamint eddigi életművéről Kiss László kérdezte. Szabó László tudósítása.
„Van remény: a költészet örök”
Idén februárban jelent meg a Mi a költészet? című, verseket, esszéket és tanulmányokat tartalmazó antológia. A kötetbemutatóval egybekötött ünnepi rendezvényről, a szerzők közreműködésével tartott...
Kányádi Sándor köszöntéséről
Kányádi Sándor 88. születésnapi köszöntését május 3-án tartották a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A több szempontból is rendhagyó estről Szarka Károly írt tudósítást a Bárkaonline-nak.

Imágók sereglése
Tőzsér Árpád Kossuth-díjas költő Imágók című kötetét mutatták be április 26-án a Magyar Írószövetség székházában. A szerzővel Mirtse Zsuzsa költő, író beszélgetett. Szepesi Dóra tudósítása.
< >
Hírek
Szabó Magda-kiállítás nyílt a Petőfi Irodalmi MúzeumbanA XVII. Pécsi Országos Színházi Találkozó Díjazottjai Június 26-án búcsúztatják Jókai AnnátKönyvhétzáró irodalmi délután
Versek
Jász Attila verseiBanner Zoltán verseiCsillag Tamás verseiEszteró István versei
Prózák
Térey János: Árkádiában ősszelEgy értelmezés műveMindenki a napra törMolnár Vilmos prózái
Kritikák
Kháron ladikjánMindent bele egy könyvbeZajló Tisza - Orcsik Roland kötetéről Lassítósávok verspályán
Esszék, tanulmányok
Arany-recepció a kortárs költészetbenLövétei Lázár László esszéjeSzáműzöttek - Vitairat a humán szakos pedagógusokhoz„… szívébe égették a szabadságot!”
Drámák
Vörös István: Pisztoly az asztalonMario és A VARÁZSLÓBartis Attila: RendezésV á r k e r t i J u l i s k a, avagy a szerelmi bűzfészek
A jó tanuló felel
Nem kötelező
Üzenet a palackban
Tündérkert
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
KezdőlapImpresszumMegrendelésProgramokFedélzeti naplóArchívum

Hírlevél Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKA