Versek
Zalán Tibor versei
„A rázkódás egyre el / viselhetetlenebb Retori / zálása a semmi felé kon / vergál Hideg van Megremeg a / függöny” - Zalán Tibor versei a Bárkából. 
Birtalan Ferenc versei
„csillag előtt / csillag mögött utánad szűkölésben / miben hihetnék még / mint a megérkezésem” - Szerkesztőségünk szomorúan értesült szerzője, Birtalan Ferenc halálhíréről. A friss Bárkában megjelent...
Gömöri György versei
„hogy ég még bennem a láng, / amit a lélek szított, / mikor kimért pályámról kilökve / világgá-taszított.” Gömöri György versei a Bárkából. 
Acsai Roland versei
„Háttal nem kezdünk mondatot. / Hát nem. Hát igen. Hát legyen. / Nekem te leszel a szemem. / Hát tényleg vagy. Tényleg vagyok.” Acsai Roland versei a Bárkából.
Fekete Vince: Vályúsút
„a fokos síkos meleg vasa a kezemben / langyosan melegen de inkább forrón / valami sistergő bugyborékoló massza / kavarognak a szavak a hangok a képek / a gondolatok a nyers a hideg hangok” - Fekete...
Markó Béla: Kérés
„Lassíts egy kicsit, Istenem! / Ez már hatvanhat. Nem kilométer, / nem mérföld, hanem esztendő. Szédülök / minden kanyarban. Miért sietsz?” Markó Béla verse.
Bogdán László Vaszilij Bogdanov-versei
„Igen, drágám, évtizedekig féltünk, / rettegésbe fulladt egész létünk. / És te azt mondod, kitaláció / Orwell regénye? Színes vízió?…” Bogdán László Vaszilij Bogdanov-versei a Bárkából. 
Tőzsér Árpád: Az átlátszó patkány
„Éjjel van?, /  hajnal?, alszom?, álmodom?  Diák vagyok, itthon már / félig idegen, minden rajtam kívül történik,  mintha ké- / sekkel dobáltak volna körül,  nem tudok kimozdulni a / saját...
Bék Timur versei
„Egész testünket beborítja a felejtés átlátszó oldata, / mely a hideg napszéltől / teljesen megkeményedett.” Bék Timur versei a Bárkából. 
Géczi János versei
„Testbe zárva halad, mellette a másik, / kit ugyanúgy bezár egy test. Elfogadta, / hogy senki egyéb, mint ő az, aki a történet / kiszolgáltatottja.” Géczi János verseia Bárkából. 
< >
Hírek
Könyvfesztivál, 2018 Könyvet a szórványba! Sayfo Omar és sikerregénye Békéscsabán Így gondozd a kultúrádat!
Ütőér
Márton László tárcái Csehy Zoltán tárcái Lövétei Lázár László tárcái Pécsi Györgyi tárcái
Versek
Zalán Tibor verseiMarkó Béla: KérésBirtalan Ferenc verseiBogdán László Vaszilij Bogdanov-versei
Prózák
Darvasi László: Akik áttáncolják a háborútHartay Csaba novelláiPataki Tamás: HungarooptimizmusHálára kötelezett emberek
Kritikák
Világunk takargatnivaló darabjaMándy-portré és korrajz egyszerrePusztulás gyerekszemmelCélia, avagy a nem létező főhős
Esszék, tanulmányok
A kiegyezés megítélése az 1919 és 1945 közötti magyar historiográfiábanGrendel Lajos irodalmi és közéleti szerepvállalásaiAz örök ritornellA Bárka-díjasok (és antológiájuk)
Drámák
Pozsgai Zsolt: A SzellemúrnőGyőrei Zsolt – Schlachtovszky Csaba: Jácint pereVörös István: Pisztoly az asztalonMario és A VARÁZSLÓ
A jó tanuló felel
Nem kötelező
Üzenet a palackban
Tündérkert
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
KezdőlapImpresszumMegrendelésProgramokFedélzeti naplóArchívum

Hírlevél Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKA