Versek

Versek
Farkas Kornél versei
„Ketten ülünk – és bámulom. / Fűszeres, finom, délolasz. / Lehetnék az, akire várt, tudom;  / De az én falvam szikár még, dúlt, kopasz.” Farkas Kornél versei. 
Este a faluban (0) – Halmai Tamás Iancu Laura-paródiája
„Uram, tudhattad volna, / hogy tudhattam volna, / hogy Uram.” Halmai Tamás Iancu Laura-paródiája. 
Iancu Laura: Két hazánk is van egyszerre
„és csakugyan a zsebembe’ / félig anyám félig apám / és egészében Isten műve / befele varrt hazám” – Iancu Laura verse.
Gál János versei
„de hiszen én is mindig a jó oldalt keresem csak / mint ahogy te is sajnos a rádió ostromakor bent voltál / mint sorkatona és én csak remélem hogy nem lőttél ki / de igazából csak azért remélem mert...
Nagy Mihály Tibor versei
„Kialszanak a kósza csillagok, / a napsugár az égen fölragyog, / és akkor is és ott is nélküled, / magányom összezúzott kék üveg.” Nagy Mihály Tibor utolsó versei a Bárkából. 
Simon Adri versei

„Tébolyának most adja épp jelét. / Életerejét nagy hordókba tölti, / árnyékban tölti el az életét. / Az ember robajló aknamezőre lép.” Simon Adri versei a Bárkából. 
Farkas Gábor versei
„Cilinderéből a nyúl kiszimatol, / a közönség olcsó varázslatra vár. / Valami egyszerű, bársony-sima soul / búg a háttérben, mint rezgő szalmaszál.” Farkas Gábor versei a Bárkából. 
Becsy András versei
„mint régi szobám a harmadikon / a költözés előtt, mikor már platóra hordtuk / mindenünk, s én csak néztem az elhasznált / falakat, milyen fülledten állhattak éveken át / a tárgyaim mögött” – Becsy...
Zalán Tibor versei
„Add vissza az Istennek ami megtarthatna még / mondta Pedig nem volt köze Istenhez Hozzá sem / Senkihez nem volt köze A semmihez volt köze” – Zalán Tibor versei a Bárkából. 
Visky András versei
„gyertek dőljetek le ránk / pihenjetek meg rajtunk // boldogan éltünk mi is / amíg meg nem öltetek” – Visky András versei a Bárka éléről. 
< >
Kiss László tárcáiLackfi János tárcái Szabados Attila tárcáiCsík Mónika tárcái
Erdész Ádám: Melyik a járható út?Mátkaság a dinasztikus érdekek árnyékában
Török Ábel novellájaBarlahidai Andrea novellái
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Farkas Kornél verseiEste a faluban (0) – Halmai Tamás Iancu Laura-paródiájaIancu Laura: Két hazánk is van egyszerreGál János versei
Családminta – Gothárd Krisztián Fekete Vince-paródiájaVámos Miklós: Egy (-két) gondolatVányai Fehér József: Emlékszem rátokCsabai László: A visszaváltozás
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png