Tárca

 

 

csgyimesi

 

Bozsik Péter
A célszemély mozgása

Cs. Gyimesi Évának, ismerős-ismeretlenül, szeretettel

 

 

XY (a pecsét e része olvashatatlan)

Eladási Konzorcium

Megfigyelési Alosztály

24220 Bp., Angyal u. 17.

Nr. 007/007-666

Szigorúan nyilvános

fabula


Az Eladási Konzorcium Főosztályához,

Megfigyelési időszak: 20_ _. XI. 19., este 8 órától, 20_ _. XI. 20. du. 15 óráig



Maci célszemély 20 órakor gyors egymásutánban megivott négy pohár (valószínűleg körte) pálinkát, majd bocsával nézni kezdte a neten (illegálisan) a Fűrész 6. című horrorfilmet. A film alatt elszunyókált, ezért jóéjszakát kívánt kölkének, 20.45-kor fogat mosott (úgy néz ki, ettől észhez tért), és Cici Szem a ráncban (ár nélkül, utánanézni!) című könyvét kezdte el olvasni, közben többször idegesen fölkelt, szétnézett a lakásban, mintha attól tartana, hogy valaki idegent talál ott. 21.30-kor fölkelt, evett egy kevés thai pikáns mártásos (519 Ft) tésztát (házi, édesanyja hozta neki Szerbiából) bébikukoricával és csirkemellel (kilója filézve1760 Ft, piacon 1195 Ft), megbontott egy Sárkány sört (139 Ft), majd 22.04-kor lekapcsolta a villanyt. Jó ideig forgolódott, 22.47-kor a konyhába ment, és bevett egy 0,5 milligrammos Helex SR retard tablettát, valószínűleg szorongásos tüneteinek megszűntetése céljából. Pontosan 23.15-kor aludt el. Hajnalban, 03.54-kor szerelmese nevét üvöltözte (Martichen célszemélyét), elképzelhető, hogy szexuális tárgyú álma volt. Újra elővette Cici könyvét, olvasott, bocsa iskolába való távozásakor 07.15  (amelyet figyelemmel követett, de nem készített neki reggelit), visszaaludt, csak a déli harangszóra (a Kossuth Rádiót soha nem kapcsolja ki) tette bal tappancsát a hideg padlóra, a papírkamerák tanúsága szerint igen gyűrött állapotban. Mindezidáig vásárlásra való rámutató magatartást nem tett. Teát főzött (Russien Earl Grey, Lipton, 669 Ft, kamilla tea, 20x1,5g, 289 Ft és Ginseng Slim Specialt, mályva, ginseng és zöld tea - 749 Ft - keverékeiből). Sodort magának egy cigarettát (Domingo Virginia Blend, 40 g, 520 Ft), utána produkált egy egészséges, keresztirányú terméket a vécén (bár ezt a kamerák rossz beállítása miatt inkább csak sejteni lehet), fogat mosott (Kolynos, 247 Ft), megnézte E-mailjeit (internetelőfizetés 12324 Ft, alapítványi), listát írt (javallott a kamerák pontosabb beállítása), és 14.30-kor végre vásárolni indult.


Maci célszemély fölkaptatott az Árnyas utcán (helyesen Anyós - a szerk. megjegyzése), közben félhangosan szidta az építészeket, akik a domboldalt még meredekebbre építették:  „...azt is, aki megtervezte, meg azt is, aki engedélyezte..." (nyomdafestéket nem tűrő szavak). A Városháza téren, 14.35-kor találkozott Kandúr hadnaggyal. (Csillaggal megjelölve, tollal: aki valamikor a szerb rendőrség kötelékében volt adminisztrátor. Az ő feladata volt a felsőbb vezetés által kirendelt egységek kartotékjainak kezelése, azaz a behívók kiküldése a Nagy Déli Erdei Háború idején. Lelkiismereti okokból előbb egyévi fizetési szabadságot vett ki, majd kölkeivel együtt Hungráfiába költözött - a Titkos Gondolatok Rendőrségének tájékoztatása alapján, Boiszkov Aureusz, őrnagy). Családjukról beszélgettek, Kandúr megkínálta egy ismeretlen eredetű cigarettával (valószínűleg csempészáru), elszívták, Maci célszemélyt a hadnagy meg akarta hívni egy sörre (a Pityókához címzett kocsmába, 300 Ft), de a célszemély ezt visszautasította, mondván, vásárolnia kell, és egy sörre amúgy sem szokott beülni sehova.


Ezután Maci célszemély14 üzlet előtt ment el úgy, hogy egyetlen kirakatra sem vetett pillantást, pedig már a karácsonyi vásár fabódéi is föl lettek állítva. Itt jegyezzük meg, hogy célszemély mindvégig nagyon figyelmesen nézett maga körül, szemügyre véve mindenkit. És arra is szeretnénk a T. Eladási Konzorcium figyelmét fölhívni, hogy Maci célszemély (666/666-20081211-es akta) többször nyilvánosan szidta a butikosokat, „karácsonyi rablóknak" titulálva őket, ami kimeríti a Ptk. 2041- (a többi szám elmosódott - a szerk.) szabad vásárlásra való jog bojkottjának tilalmát.

15.05-kor fölment a Kossuth u. 10. szám (egykori Pártház, ma Zöldház) második emeletére, ahol régebben dolgozott, és néha mostanában is kap alkalmi munkát. Munkatársainak kifejtette, hogy ha halálos beteg lesz, szerez valahol plasztikbombát, testére kötözi, bemegy a parlament épületébe és fölrobbantja magát. 15.32-kor a piacra indult, és itt, a tömegben 15.37-kor szem elől tévesztettük, amit jeleztünk Piacrendészeti Főfelügyelőségnek.



Javaslat:

Maci célszemély megfigyelését, mivel komoly vásárlóértéket nem képvisel, föl lehet függeszteni. (A papírkamerák önmegsemmisítő programjával.) Ugyanakkor javallott átadni a TGCs-nek (Titkos Gondolatok Csendőrsége - a szerk. megjegyzése), annak chipbeépítési tervezetére, hiszen szerb kapcsolataira való tekintettel fönnáll a veszély, hogy terrorakciókra is képes.


A Megfigyelési Alosztály főnöke:


Rattus Norvegiscu

ügyvezető igazgató

olvashatatlan aláírás

 



Főoldal

2009. november 22.
Kopriva Nikolett tárcáiKontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Boda Ábel: OperettrománcMindák Dániel: Csokitorta
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Grecsó Krisztián: Középkorú szerelmesversBecsy András: FelhőszakadásPál Dániel Levente verseiBálint Tamás: Máj hagymalekvárral
Kiss László: Az olvasásOberczián Géza: EgyedülKovács Dominik – Kovács Viktor: Lesz majd mindenKontra Ferenc: A dalmaták fehéren születnek
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabanka-logo_v4.pngpku_logo.png