Hírek

 

 logo_szines.jpg

 

Elkezdődött a IV. Bábos Drámaíró Verseny

 

Ma délután 5 órakor került sor az idei Bábos Drámaíró Verseny ünnepélyes megnyitójára Békéscsabán, a Sík Ferenc Kamaraszínházban. Az esemény azért is különlegesen érdekes, mert ilyenkor húzzák ki a megírandó darabok témáit, melyekből három író (Pozsgai Zsolt, Sebők Bori és Tóth Réka Ágnes) egyetlen éjszaka alatt ír egy-egy bábdarabot.

A helyi szervező, a Napsugár Bábszínház nosztalgikus bejátszásokkal, felvételekkel segített a nézőknek és csapatoknak feleleveníteni, hogy milyenek voltak a korábbi versenyek, és természetesen megismerkedhettünk a résztvevőkkel: szerzőkkel, rendezőkkel, színészekkel, háttérmunkásokkal. Idén a pécsi Bóbita Bábszínházat kérték fel, hogy a rendezvény társszervezője legyen.

A fesztiválnak a kezdetektől saját zenekara van, amely minden csapatnak rendelkezésére áll a próbák alatt – az alkalomra ők is elhozták néhány slágerüket.

A rendezvény több neves támogatója közül a Fővárosi Nagycirkusz szintén produkciókkal kedveskedett az érdeklődőknek: két artista lélegzetelállító mutatványait csodálhatták meg.

Hagyomány, hogy az írandó darabok témáját mindig egy-egy újságcikk címe jelenti – ezúttal a Békés Megyei Hírlap mai számából húzták ki. Érdekes időutazás a víz világnapján – ezekkel a hívószavakkal kell eljátszaniuk az éjszaka során a szerzőknek. Az elkészült bábdarabokat aztán holnap reggel kézhez kapják a rendezők, és csapataikkal nekiláthatnak a munkának.

Az írók sorshúzással döntötték el, hogy a három csapat közül melyik lesz az, amelynek karaktereire a szövegeiket írhatják.

Rövid, kötetlen beszélgetés után a szerzők elvonultak szobáikba, hogy megalkossák a darabokat, reggeltől pedig indul a közös munka, Szenteczki Zita, Varsányi Péter és Szilágyi Bálint rendezők irányításával.

A fejleményeket a békéscsabai Napsugár Bábszínház honlapján és Facebook-oldalán követhetjük.

 


Főoldal

2017. március 23.
Csík Mónika tárcáiKiss László tárcáiLackfi János tárcái Szabados Attila tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Szarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy versetKas Kriszta novellái
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Farkas Wellmann Éva: Akit nem találszFarkas Arnold Levente: Ywon KerépolMolnár Lajos verseiGéczi János versei
Zsidó Ferenc: Égig érő szénásszekérHaász János: A puskás emberAbafáy-Deák Csillag: Csók sem voltHáy János: Boldog boldogtalan
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png