Hírek

 

fisz.jpg 

 

Új elnökséget választott a FISZ

 

December 15-én tartotta a Fiatal Írók Szövetsége éves közgyűlését, melynek napirendi pontjai között volt a szervezet új elnökségének megválasztása is. A közgyűlésen a tagság az Antal Nikolett és Korpa Tamás által jegyzett pályázatot szavazta meg, amely szerint a jövőben ők ketten lesznek a szervezet társelnökei. Az új elnökség ehhez javaslatot tett a FISZ alapszabályának módosítására. Az elnökség további tagjai Pataki Viktor irodalomtörténész, Szőllőssy Balázs költő, szerkesztő, Tóth-Czifra Júlia irodalomtörténész, szerkesztő, Urbán Bálint irodalmár, műfordító és Varga Betti szerkesztő, tanár.

A pályázat erősen épített a társelnöki szerepekre, hiszen Korpa Tamás irodalmárként és költőként, a SzifOnline főszerkesztőjeként a szervezet szépirodalmi, vidéki és határon túli képviseletét látná el erősebben. Antal Nikolett kultúratudománnyal foglalkozik, művészeti vezetője a B32 Galéria és Kultúrtérnek, így a szervezet jelentősebb társtudományi, társművészeti nyitásáért, a fővárosi képviseletért, illetve menedzsmentért felel majd. A társelnökségi struktúra megvalósításához alapszabály-módosítás szükséges, ezért a választást követően az új elnökség bejelentette, hogy januárban újra közgyűlést hív össze, ahol az alapszabály-módosítást végrehajtják. Addig Korpa Tamás elnökként, Antal Nikolett alelnökként tevékenykedik.

Az új elnökség köszönetet mondott a leköszönő elnök, Kollár Árpád a FISZ arculatát erőteljesen meghatározó, a szervezetet a legjelentősebb irodalmi érdekképviseleti szervek közé emelő munkájáért, valamint Mészáros Márton volt titkári és Neszlár Sándor volt elnökségi tagi munkájáért, amiért mindketten alapjaiban határozták meg a FISZ elmúlt évekbeli működését.

Korpa Tamás és Antal Nikolett elmondták, hogy a FISZ elmúlt évekbeli működéséhez hűen továbbra is független, magas minőséget képviselő, tagjaik érdekeit mindenek felett szem előtt tartó szervezetet szeretnének, ám a vezetésben a strukturális változtatást mindenképpen üzenetértékűnek tartják. Nyitott, az irodalmi és társművészeti, társtudományi szervezetekkel, intézményekkel együttműködő, a vidéki, hátrányos helyzetű területek felé erősebben közelítő szövetséget képzelnek el.

A nyertes pályázat teljes terjedelmében letölthető a FISZ facebook oldaláról, a következő linkről: http://tinyurl.com/FISZelnoksegipalyazat


Főoldal

2016. december 18.
Kopriva Nikolett tárcáiKontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Csabay-Tóth Bálint: A sarjSzarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy verset
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Ajlik Csenge verseiLövétei Lázár László: SzervraktárMarkó Béla verseiFinta Éva versei
Kontra Ferenc: A dalmaták fehéren születnekEcsédi Orsolya novelláiTóth László: BúcsúzóZsidó Ferenc: Égig érő szénásszekér
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png