Hírek

 

 

Galériát nyit a Magyar PEN Klub

 

Kertész Dániel Írókportrék 1981–2008 című kiállításával nyílik meg kedden a Magyar PEN Klub új képzőművészeti és fotógalériája, a Janus Galéria a Kossuth téren.

A galéria elsősorban a költészethez és költőkhöz kapcsolódó képzőművészeti és fotóművészeti tárlatokkal kívánja megszólítani a publikumot – közölte az MTI-vel a Magyar PEN Klub elnöke.

Szőcs Géza tájékoztatása szerint a Janus Galériát irodalmi szalonok, rendszeres vetítések, kis koncertek révén fontos szellemi centrummá tervezik felépíteni.

A galériához tartozó két járdaszinti vitrinben egy-egy ismert kulturális személyiség ajánlásával rendszeresen két műtárgy (festmény, szobor, textil, fotó) lesz kiállítva; keddtől Stekovics Gáspár fotói, Törőcsik Mari ajánlásával.

A Magyar PEN Klub reményei szerint a legismertebb magyar és külföldi alkotók - képzőművészek, írók, költők, zenészek, fotográfusok – állandó jelenléte olyan érdeklődést fog generálni, amely rövid időn belül szellemi fókuszpont-helyzetbe hozza a galériát – jelezte a PEN elnöke, hozzátéve: a galériához tartozó vetítő, a képző- és fotóművészeti könyvesbolt, illetve a földszinten működő kávéház csak tovább fogja növelni a hely vonzerejét.
    A Kossuth tér 18. alatt megnyíló kiállító- és előadótér célja az is, hogy a maga eszközeivel javítsa a „nemzet főterének” szellemi vitalitását, mindennapi életének dinamikáját – közölte Szőcs Géza.

 

(MTI)


Főoldal

2016. december 07.
Kopriva Nikolett tárcáiKontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Csabay-Tóth Bálint: A sarjSzarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy verset
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Ajlik Csenge verseiLövétei Lázár László: SzervraktárMarkó Béla verseiFinta Éva versei
Kontra Ferenc: A dalmaták fehéren születnekEcsédi Orsolya novelláiTóth László: BúcsúzóZsidó Ferenc: Égig érő szénásszekér
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png