Hírek

  rtf2.jpg

 

csokonai.rtf

 

– ez a címe a csurgói Csokonai Református Gimnázium által szervezett beszélgetéssorozatnak, mellyel „Az asztalnál Csokonai...” elnevezésű esemény harmadik évadához értek.

 

Az iskola közleményében ezt olvashatjuk:

2017-ben iskolánk alapításának 225., a reformáció indulásának 500. évfordulóját ünnepeljük. Tervünk, hogy a meghívott vendégekkel való találkozás, beszélgetés, közös alkotások létrehozása által diákjaink, a város és a térség érdeklődői a felmérhetetlenül gazdag kortárs magyar kultúrával találkozzanak. Így lett a címe a sorozatnak az, hogy „csokonai.rtf”.

Az „rtf” (rich text format) egy lassan 30 éve használatban lévő dokumentumfájl-formátum, melynek lényege, hogy majdnem minden program képes dolgozni vele. Ezzel egyrészt a modernitásra törekszünk, hiszen a Csokonaihoz köthető hagyományunk élő, és így tekintünk a mai kultúrára is. Az „.rtf” kifejezés pedig ,ahogy a számítógépes nyelvben, itt is azt jelenti, hogy mindenki képes legyen olvasni/meghallani/megérteni, a maga módján találkozni és befogadni a művészeti értékeket, igazságokat.

 

Témáink:

irodalom, filmművészet, zene, sport, építészet, fotóművészet, képzőművészet, pszichológia.

Meghívott vendégeink: Térey János író, Krasznahorkai László író, Fehér Renátó költő, Szőcs Petra filmrendező, Bérczes László rendező, Kukorelly Endre író, Kárpáti Dódi (Quimby zenekar) zenész, képzőművész, Kollár-Klemencz László (Kistehén zenekar), zenész, Révai Sára fotóművész, Duke Bluebeard zenész, Zanzinger zenész, Upor András zenész, Papaver Cousins zenekar, Csabai László író, Darvasi László író, Szilágyi Áron olimpiai bajnok vívó, Szilasi László író, Németh Gábor író, Szabó Benedek zenész.

A programoknak a Csokonai Református Gimnázium Díszterme (Csurgó, Széchenyi tér 9.) ad helyet, a belépés ingyenes. A sorozat októberben indul, Térey János (október 18.), Krasznahorkai László (október 24.), illetve Szabó Benedek (október 27.) lesznek az első vendégek.


Főoldal

2016. október 10.
Kontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcáiCsík Mónika tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Csabay-Tóth Bálint: A sarjSzarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy verset
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Markó Béla verseiFinta Éva verseiFarkas Wellmann Éva: Szanatóriumi emlékvázlatokKiss Ottó: Lieb Mihály
Ecsédi Orsolya novelláiEcsédi Orsolya novelláiTóth László: BúcsúzóZsidó Ferenc: Égig érő szénásszekér
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png