Hírek

 

szodaval.jpg

 

Folytatódik a népszerű

Versek szódával irodalmi talk-show!

 

A közkedvelt Versek szódával című irodalmi talk-show ezúttal a forradalom irodalmával foglalkozik. Olyan alkotókat lát vendégül az őszi hónapokban, akik szereplői voltak az 1956-os eseményeknek.

Vendégek: Ágh István (október 18.), Buda Ferenc (december 1.), Ferdinandy György (szeptember 29.), Sárközi Mátyás (november 3.).

Helyszín: Pinceszínház, 1093, Bp., Török Pál u. 3.

A négy előadás tisztelgés a forradalom 60. évfordulóján azon költőink, íróink előtt, akik kiálltak 1956 szellemisége és öröksége mellett, vállalva meghurcoltatást, börtönt, emigrációt.

Az előadások az 1956-os Emlékbizottság támogatásával, A magyar szabadság éve elnevezésű programsorozat keretében valósulnak meg.

 

Az ’56-os sorozat

Az ’56-os sorozat első vendége Ferdinandy György volt, akivel Lázár Balázs színművész beszélget regényes életéről, választott otthonairól, de legfőképp a forradalomról. Az estet látványos színpadtechnika és az ′50-es évek hangulatát megidéző bárzongorista teszi még életszerűbbé.

Időpont: 2016. szeptember 29, 19 óra

Helyszín: Pince Színház, Helyszín: Pinceszínház, 1093, Bp., Török Pál u. 3.

Az előadások ingyenesek, de foglaláshoz kötöttek.

Kérjük, jelezze jegyigényét az: erika.szegedi@pinceszinhaz.hu címen.

 

A versek szódával műsorról

Az irodalmi sorozatban elismert kortárs költők lépnek színpadra, és hétköznapi vagy éppen nem hétköznapi oldalukról mutatkoznak meg.

A sorozat célja, hogy a költőkről teljesebb képet adjon hobbijuk, kedvenc időtöltésük, más művészeti tevékenységük bemutatásával. A kortárs lírát kedvelő közönség így rendhagyó módon pillanthat be az alkotók műhelyébe.

A Kultúrvonal Produkciós Iroda és a Magyar Írószövetség 2011 decemberében indította útjára a Budapesti Kamaraszínház Shure Stúdiójában. A Versek szódával újabb két estje a Café Budapest őszi fesztivál keretében került megrendezésre a Thália Színház Új Stúdiójában 2012 októberében. 2013 szeptemberétől a Nemzeti Színház Kaszás Attila-terme nyújtott otthont a sorozatnak, amely 2014 októberétől ugyanott folytatódik megújult formában, kibővült tematikával. A költők mellett dalszerzők és slammerek is vendégek voltak.

2014 októberében a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál Programjában is szerepelt a sorozat három estén keresztül a Városháza Parkban.

A szóda hungaricum. A versek szódával estjei minőségi fröccsök, melyek garantálják a felszabadult együttlétet a kortárs líra kiválóságaival és azok művészvendégeivel. 


 Főoldal

2016. október 04.
Kontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcáiCsík Mónika tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Csabay-Tóth Bálint: A sarjSzarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy verset
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Finta Éva verseiFarkas Wellmann Éva: Szanatóriumi emlékvázlatokKiss Ottó: Lieb MihályDávid Péter: Ecce homo
Tóth László: BúcsúzóZsidó Ferenc: Égig érő szénásszekérHaász János: A puskás emberAbafáy-Deák Csillag: Csók sem volt
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png