Hírek

 

POSZT_programok-page-002.jpg 

 

Pécsi Országos Színházi Találkozó

2016. június 9-18.

 

Az idei évben a Pécsi Országos Színházi Találkozó jelentős változásokon megy keresztül: az új ügyvezetés a Jordán Tamás által lefektetett elvek mentén egy még sokszínűbb, nívósabb, a szakmai szempontokra különös hangsúlyt fektető, de szélesebb közönség számára is érdeklődésre számot tartó összművészeti Fesztivált épít a Pécsi Nemzeti Színházban helyet kapó Versenyprogram köré.

A Verseny szakmaisága, függetlensége érdekében az idei évben a színházi szakma legnevesebb, legkiválóbb képviselőivel megalakult a Szakmai Tanácsadó Testület, amely a Versennyel kapcsolatos szakmai és etikai kérdésekben tanácsaival segíti a POSZT ügyvezetésének munkáját. A Pécsi Nemzeti Színházban zajló versenyprogram előadásaira a jegyek egységesen 3990 Ft-ba kerülnek. Az ilyen jeggyel rendelkező vendégeink 500 Ft-os felárért a Zsolnay Negyedben zajló POSZT Fesztivál bármely előadására beléphetnek az adott napon.

A Versenyprogram mellett a POSZT másik két alappillére A POSZT bemutatja rendezvénysorozat és a POSZT Fesztivál. A POSZT bemutatja exkluzív előadásai a Kodály Központban kerülnek megrendezésre a fesztivál ideje alatt – ide az ország legfontosabb, legnívósabb előadásait, koncertjeit, szuperprodukcióit hívtuk meg. A nézők ezeken az esteken könnyű- és komolyzenei koncertek, több évtizede nagy sikerrel futó előadások, operett- és operaelőadások, lemezbemutatók és koncertszínházi előadások között válogathatnak. A jegyek ára 3590Ft-5590FT, az Operaház előadására 4990Ft-6590Ft között áron lehet jegyet váltani. A POSZT bemutatja rendezvénysorozat jegyeivel a belépés a Zsolnay Negyedben zajló POSZT Fesztiválra az adott napon ingyenes.

POSZT_programok-page-003.jpgA másik, és talán a közönség, illetve az „ünnepi találkozó” hangulatának szempontjából legfontosabb pillér a Zsolnay Negyed csodálatos helyszínén megrendezésre kerülő, összművészeti POSZT Fesztivál.  A Fesztivál téren tartott rendezvények ingyenesen látogathatók: képzőművészeti vásárok, gasztronómiai teraszok, családi- és gyermekprogramok, ifjúsági előadások, utcaszínház, koncertek, performanszok, meccsközvetítés, kézműves sörök, a versenyelőadásokhoz tartozó, illetve egyéb szakmai beszélgetések, workshopok közül válogathatnak az érdeklődők.

A POSZT Fesztivál előadásaira kedvező áron kínálunk napijegyeket, illetve három vagy kilenc napos, teljes árú és diákbérleteket, amelyeket megvásárolva a nézők szabadon látogathatják a korábbi OFF minden elemét megtartó, de azokat jelentősen kibővítő POSZT Fesztivál összes, több mint 100 (!) előadását és programját. Kőszínházi, alternatív, vizsga-, és táncszínházi előadások, az ország legnevesebb zenekarainak koncertjei, majd a legkitartóbb fiataloknak táncház, DJ-k hajnalhasadásig: a Zsolnay Negyed minden zugában, a nap minden órájában izgalmas, nívós művészeti produkciókra bukkannak majd a látogatók, miközben a csodálatos zöldkörnyezettel, a sztárvendégekkel, a kellemes ételekkel és italokkal, a Dante hangulatát, pezsgő életét, nagy beszélgetéseit, felejthetetlen találkozásait is megpróbáljuk visszacsempészni a POSZT-ra. A 9 napos bérlet ára, amely a Zsolnay Negyedben bármelyik napon, bármely produkció megtekintésére lehetőséget biztosít, mindössze 6500 Ft. A POSZT idején a 9 napos Fesztiválbérlettel rendelkezők számára a kiállítások megtekintése 10-18 óráig a Zsolnay Negyedben ingyenes. Kidolgoztunk egy 3 napos bérlet konstrukciót is, amely bármelyik 3 egymást követő napon biztosít belépést a Fesztivál programjaira, 4500FT-ért.  Ez a 3 napos bérlet diákigazolvánnyal rendelkező látogatóinknak 3200 Ft. A napijegy, mely az adott nap minden  programjára érvényes, 2800 Ft, diákoknak 1800 FT. 12 éven aluli gyerekeknek a belépés ingyenes.

A Zsolnay Negyed és a Pécsi Nemzeti Színház között az idei évtől először ingyenes Fesztiválbusz is közlekedik, amely a Versenyelőadásokról a Fesztiválra, illetve késő éjjel, sűrített járatokkal biztonságban hazaszállítja a látogatókat.

Amint az a fentiekből is látszik, az elmúlt hónapokban mindent megtettünk, hogy az ország legnívósabb, legmegfizethetőbb árú Fesztiválját állítsuk össze, amely az alapítók szellemiségének megfelelően tovább emeli a Verseny szakmaiságát, miközben a Fesztivállal visszahozza a POSZT időközben megkopott emberközeli, pezsgő, önfeledt hangulatát.

2016 ugyanakkor még csak a kezdet. Minden erőnkön azon leszünk, hogy 2018-ra minden álmunkat megvalósíthassuk a nézők és a szakma érdekében – de az álmok már most elkezdtek valóra válni…


Főoldal

2016. május 25.
Csík Mónika tárcáiKiss László tárcáiLackfi János tárcái Szabados Attila tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Szarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy versetKas Kriszta novellái
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Farkas Wellmann Éva: Akit nem találszFarkas Arnold Levente: Ywon KerépolMolnár Lajos verseiGéczi János versei
Zsidó Ferenc: Égig érő szénásszekérHaász János: A puskás emberAbafáy-Deák Csillag: Csók sem voltHáy János: Boldog boldogtalan
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png