Hírek

 

paskandi.jpg 

 

Páskándi Géza-ösztöndíjat hirdet

a Lakiteleki Népfőiskola

 

Páskándi Géza író halálának 20. évfordulója alkalmából a Lakiteleki Népfőiskola egymillió forintos keretösszegben ösztöndíj pályázatot hirdet a Kárpát-medencei magyar középiskolák, egyetemek, főiskolák részére – közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumi elnöke.

 

Azok az irodalmi önképzőkörök pályázhatnak, amelyek legalább egy éve működnek és vállalják, hogy a következő tanévben tervezett programjuk egy részében Páskándi Géza életművével foglalkoznak – mondta Lezsák Sándor. Tájékoztatása szerint pályázni az elmúlt év vagy évek önképzőköri munkáiból küldött válogatással, szemelvényekkel lehet. A pályázat kiírása szerint, a díjnyertes önképzőkörök Páskándi-könyvcsomagot kapnak, valamint előadókat, irodalomtörténészeket közvetítenek számukra, útiköltségüket megtérítik. A keretösszeg határáig a díjnyertes önképzőkörök részére novemberben pénzdíjas esszépályázatot is hirdetnek. A pályázati adatlap a Lakitelek Népfőiskola honlapjáról letölthető.

A pályázat beadásának határideje: szeptember 21. Postacím: Lakiteleki Népfőiskola, 6065 Lakitelek, Felsőalpár 3. A borítékra rá kell írni azt, hogy „Páskándi-pályázat”.

A pályamunkákat Bíró Zoltán irodalomtörténész vezetésével szakmai zsűri bírálja el. A díjnyertesek névsorát október 15-ig a népfőiskola honlapján közzéteszik. Páskándi Géza (1933-1995) erdélyi magyar író, költő, esszéíró, drámaíró, publicista, a Nemzeti Színház irodalmi tanácsadója. A Magyar Művészeti Akadémia tagja, 1992–1995 között elnökségi tagja.

(MTI)


 Főoldal

2015. május 22.
Kontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcáiCsík Mónika tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Csabay-Tóth Bálint: A sarjSzarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy verset
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Markó Béla verseiFinta Éva verseiFarkas Wellmann Éva: Szanatóriumi emlékvázlatokKiss Ottó: Lieb Mihály
Tóth László: BúcsúzóZsidó Ferenc: Égig érő szénásszekérHaász János: A puskás emberAbafáy-Deák Csillag: Csók sem volt
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png