Hírek

 jak_logo.png 

 

Újból pályázható a JAKkendő-díj

 

A pályakezdő, kötettel még nem rendelkező prózaíróknak szóló JAKkendő-díj 2014 őszén ismét kiírásra kerül.

Az első alkalommal odaítélt díjat 2012-ben Szil Ágnes Tangram című kézirata, a másodikat 2013-ban Mán-Várhegyi Réka Boldogtalanság az Auróra-telepen című kézirata nyerte el. A díjazott kötetek a JAK és a Prae.hu kiadó gondozásában jelentek meg.

A pályázat feltételei:

- A pályázaton kizárólag szépirodalmi kötettel még nem rendelkező szerző vehet részt.
- Pályázni kész kézirattal (a szerző által kiadásra szánt kötet egésze) lehet prózai műfajokban (regény, elbeszélés, novelláskötet, esszé). A teljes kézirat bemutatása szükséges.
- A pályázat jeligés

- A nevezési korhatár: 40 év (a mindenkori JAK-tagságnak megfelelően).

Az érvényes pályázat három különálló dokumentumból áll.

1.  A teljes és kész kézirat, amelynek  terjedelme: minimum 120 000, maximum 400 000 leütés. A pályamű egységes formai követelményei: Times New Roman betűtípus; 12-es betűméret; 1,5-es sorköz.

2.  Pályázat részeként benyújtandó egyetlen egységes dokumentumban:
- rövid szövegmutatvány (1 ív / 16 oldal terjedelemben);
- a mű szinopszisa (2-3 oldal);
- pályaműtől függően tartalomjegyzék
- A pályázat jeligéje

3.  A pályázathoz külön egységes dokumentumban mellékelni kérjük a következő adatokat: név, születési idő, lakcím, telefonszám, e-mail cím, valamint egy rövid önéletrajz.
A pályázónak hiánypótlásra egyszer van lehetősége, amiről emailben értesítjük. A kuratórium döntésétől függően a pályázótól nyomtatva is bekérheti az anyagot. A pályázat formai és tartalmi feltételeinek nem teljesítése esetén a pályázat érvénytelennek minősül.

Amennyiben a pályázó valótlan személyes adatokkal (álnéven pályázni természetesen megengedett), vagy nem saját kézirattal pályázik, az a pályázatból történő azonnali kizárását vonja maga után.

A kiírók a szervezés során bekövetkező változás jogát fenntartják.

A díjazott pályamunka az 1982-től létező JAK-füzetek sorozatában jelenhet meg, továbbá a szerző 200 000 Ft díjazást kap.

A pályázat beadási határideje: 2014. november 9. (vasárnap)

A pályázati anyagokat elektronikusan a jakkendo@gmail.com címre várjuk.
A díjat 2014. decemberében adják át.

A 2014-es kuratórium tagjai:
Angyalosy Eszter, a Libri Könyvkiadó szerkesztője
Forgách András József Attila-díjas író, forgatókönyvíró, drámaíró, a Színház- és Filmművészeti Egyetem osztályvezető tanára
Nagy Gabriella író, szerkesztő, a Litera.hu felelős szerkesztője;
Balajthy Ágnes irodalomkritikus és Borsik Miklós költő, szerkesztő, a JAK-füzetek 2014-től munkába álló új sorozatszerkesztői.

A JAKkendő-díjat 2012-ben alapította a MrSale és a József Attila Kör Irodalmi Egyesület. Az első díj odaítélésénél a zsűri tagja volt Garaczi László, Mikola Gyöngyi, Szvoren Edina, illetve a JAK-füzetek két sorozatszerkesztője: Orcsik Roland és Sopotnik Zoltán. A második alkalommal Csordás Gábor, Németh Gábor, Turi Tímea, valamint a JAK új sorozatszerkesztői, Balajthy Ágnes és Borsik Miklós.

A MrSale-ről
A MrSale Öltönyüzlet nemzetközi mércével is kimagasló szolgáltatásairól és kiszolgálásáról ismert. 2000-ben alapította Békés Zoltán, akinek a nevéhez fűződik a McGill öltönymárka létrehozása, majd része volt a Roland-McGill Divatház Rt. megalapításában, ahonnan később kivált. A MrSale küldetése elérhető árú, minőségi, elegáns ruházattal ellátni a magyar üzletembereket, ezzel hozzájárulva az üzleti kultúra fejlődéséhez Magyarországon.

www.mrsale.net


 Főoldal

2014. október 21.
Kopriva Nikolett tárcáiKontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Csabay-Tóth Bálint: A sarjSzarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy verset
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Ajlik Csenge verseiLövétei Lázár László: SzervraktárMarkó Béla verseiFinta Éva versei
Kontra Ferenc: A dalmaták fehéren születnekEcsédi Orsolya novelláiTóth László: BúcsúzóZsidó Ferenc: Égig érő szénásszekér
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png