Beszélgetések

 

 

 

 

 

Bárka-körkérdés


Válaszol: Magyari Barna



Mi volt számodra a 2011-es év legnagyobb irodalmi (és/vagy kulturális) élménye?


Számomra az idei év legnagyobb élménye az volt, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére a kortárs magyar irodalom talpon maradt. Az irodalmi lapok többsége továbbra is működik, s még mindig vannak olvasók, akik igénylik, hogy írjunk.


Mit olvastál az idei Bárka-számokban a legszívesebben, mire emlékszel vissza a leginkább?


Mint költő, elsősorban a lírikusok műveit követem figyelemmel a Bárkában is. Idén is nagy örömmel olvastam Tóth Krisztina, Kiss Ottó, Zalán Tibor, Nagy Mihály Tibor és mások verseit. De a Bárka nagyon közel áll hozzám, így szinte mindig a teljes lapszámot átolvasom.


A saját pályád, művészeted szempontjából mi(k) volt(ak) az elmúlt év legfontosabb eseménye(i), történése(i)? Szakmai szempontból hogyan tudsz visszatekinteni, hogyan zárod az évet?


A mai (gazdasági és morális) válságokkal teli világunkban minden kulturális lehetőségnek, publikálásnak, fellépésnek, meghívásnak örülni kell. Ha ezt szem előtt tartom, akkor mozgalmas évet tudhatok magam mögött. Idén volt negyedszázada, hogy verseket publikálok. A jubileum kapcsán többek között felléphettem egykori mesterem és kedvenc költőm, Simonyi Imre szülőfalujában, Simonyifalván. Vésztőn is jól sikerült estet tarthattam Negyedszázada költő címmel. A legemlékezetesebb mégis talán a szarvasi szereplésem volt, ahol a Vízi Színház Színpadán a Bárka-est keretében több százan hallhatták verseimet.


Mit vársz a 2012-es évtől általában és a személyes életed, pályád alakulása szempontjából (lesz-e új köteted például?)


Szerencsére mostanában elég sok irodalmi folyóirat (Hitel, Bárka, Parnasszus, Magyar Napló, Napkút, Műút stb.) fogadta el verseimet közlésre. Szeretném, ha ez a folyamat jövőre sem állna meg. Mivel utoljára 2006-ban jelent meg kötetem, jó lenne egy új könyvet is kiadni.  De a legfontosabb számomra az, hogy 2012-ben se érezzem hiábavalónak az irodalmi alkotást.

 


 

2011. december 24.
Kopriva Nikolett tárcáiKontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Boda Ábel: OperettrománcMindák Dániel: Csokitorta
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Grecsó Krisztián: Középkorú szerelmesversBecsy András: FelhőszakadásPál Dániel Levente verseiBálint Tamás: Máj hagymalekvárral
Kiss László: Az olvasásOberczián Géza: EgyedülKovács Dominik – Kovács Viktor: Lesz majd mindenKontra Ferenc: A dalmaták fehéren születnek
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabanka-logo_v4.pngpku_logo.png