Hírek

 

 T__rey_J__nos.jpg

 

Tízezer Térey János-kötetet

ajándékoznak diákoknak

a költő, író halálának ötödik évfordulóján

 

Az öt évvel ezelőtt, 2019. június 3-án elhunyt Térey János emlékére 10 ezer darab Térey-kötetet ajándékoznak diákoknak. A költő síremlékét hétfőn délelőtt szűk családi körben avatták fel.

 

Térey János, az 1970. szeptember 14-én született és 2019. június 3-án elhunyt József Attila- és Babérkoszorú-díjjal kitüntetett író, költő, drámaíró, műfordító emléke és életműve előtt tisztelegve a Jelenkor Kiadó és a Libri Könyvesboltok 10 ezer példányban teszik elérhetővé az Árnyékunk útra vált című kötetet.

A szerző korai verseitől a posztumusz megjelent önéletírásáig (Boldogh-ház, Kétmalom utca - Egy cívis vallomásai) válogattak jellegzetes és kiemelkedő műveiből, így rajzolva fel a 21. századi magyar irodalom jelentős alkotójának pályaívét.

A tízezer darab ajándékkötetet középiskolai tanulók, főiskolások és egyetemisták – érvényes diákigazolványuk felmutatásával – június 3-tól az ország minden Libri könyvesboltjában, valamint az Ünnepi Könyvhéten, június 13. és 16. között Budapesten, a Vörösmarty téren, a Libri Könyvesboltok 63-as számú standjánál vehetik át, a készlet erejéig.

Hétfőn, Térey János halálának ötödik évfordulóján a budapesti Farkasréti temető 25-ös parcellájában szűk családi körben felavatták a költőnek állított síremléket, amelyet Gálhidy Péter, Munkácsy Mihály-díjas szobrászművész készített. A felkérést Harmath Artemisztől, Térey János feleségétől kapta.

A Nyugati tér blogon többek között felidézik Térey János alakját és a szobrászművész szavait az elkészült sírkőről.

 

11.jpg
Térey János Békéscsabán, a Bárka vendégeként dedikál

 

(MTI)


Főoldal

2024. június 05.
Kopriva Nikolett tárcáiKontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Boda Ábel: OperettrománcMindák Dániel: Csokitorta
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Grecsó Krisztián: Középkorú szerelmesversBecsy András: FelhőszakadásPál Dániel Levente verseiBálint Tamás: Máj hagymalekvárral
Kiss László: Az olvasásOberczián Géza: EgyedülKovács Dominik – Kovács Viktor: Lesz majd mindenKontra Ferenc: A dalmaták fehéren születnek
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabanka-logo_v4.pngpku_logo.png