Hírek

 

 viz_hid_final.png

 

„Híd” hívószóval irodalmi pályázatot hirdet

a Pestext

 

A pályázat összdíjazása 600.000 forint.

Nyílt, magyar nyelvű szépirodalmi pályázatot hirdet a PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivál a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával.  A pályázat hívószava a híd. Műfaji megkötése nincs, egy szerző csak egy, másutt még nem publikált alkotással nevezhet. A nevezés jeligés. Az pályázat összdíjazása 600.000 forint, a győztesekről nívós zsűri és közönségszavazás dönt majd.

Kortárs magyar szerzők magyar nyelvű műveit várjuk maximum 6000 leütés terjedelemben – szóközök nélkül! – a „Híd” témakörében. A pályázat zsűrizése két körben zajlik. Alapos előválogatást követően a legjobb tizenegy pályamű kerül az elismert szakemberekből álló főzsűri elé. Idén Margócsy István irodalomtörténész, Elekes Dóra író, szerkesztő és Szöllősi Mátyás író, fotóriporter dönt a szakmai díjról!

A shortlistre került írások közül egy elnyeri a zsűri fődíját, egy pedig közönségdíjat kap. Mindkét írás megjelenik angol fordításban a The Continental Literary Magazine-ban, szerzőink bruttó 300-300 ezer forint jutalomban részesülnek és meghívást kapnak a PesText fesztiválra. A közönségdíjra bárki szavazhat 2024.07.23. és 2024.08.20. éjfél között. Az alkotások a SZIFONline.hu oldalára kerülnek fel, és a PesText Facebook-oldalán tesszük közzé majd folyamatosan őket.

A világirodalmi fókuszú PesText ősszel hatodik alkalommal valósul meg Budapesten a Magyar Irodalmi Jogvédő és Jogkezelő Egyesület (MISZJE) és a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) szervezésében. Az esemény tervezett időpontja: 2024. szeptember 27-30.

Az írásokat a pestextpalyazat@gmail.com címre várjuk HÍD tárgymegjelöléssel!

Pályázók köre: bármely magyar nyelven alkotó szerző (alkotónként egy-egy művel lehet pályázni).

Beküldési határidő: 2024.06.15.

Szakmai zsűri által megítélt fődíj összege: 300 000 HUF

Közönségdíj összege: 300 000 HUF

A pályamunkákat műfaji megkötés nélkül, e-mailben, csatolmányként várjuk (word vagy pdf formátumban). A pályázatra kizárólag olyan művek nevezhetők, melyek sem online, sem nyomtatott formában nem jelentek meg, megjelenésük jelenleg nincs folyamatban és a pályázat lezárulásáig nem is várható.

FIGYELEM! Kizárólag jeligés pályázatot fogadunk el, a beérkezett dokumentumon nem szerepelhet a szerző neve. Az e-mailben szerepeljen a szerző neve, viszont a csatolt word vagy pdf dokumentumban csak a jeligét kérjük feltüntetni a pályamunka bal felső sarkán! A jelige minimum nyolc karakterből álljon, lehetőleg tartalmazzon betűket és számokat is.

A pályázó alkotása elküldésével hozzájárul, hogy művét a PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivál szervezői felületeiken a szerző neve feltüntetésével publikálják. (Azon szerzők, akik nem adnak a pályázati kiírásban felsorolt felhasználási célokra engedélyt, sem a fődíjat, sem a közönségdíjat nem kaphatják meg, helyükre a következő helyezett lép.)

Pályázata elküldésével a pályázó hozzájárul, hogy a PesText szervezői a későbbiekben tájékoztatási céllal e-mailt küldhessenek neki a PesText Fesztivál és az ahhoz kapcsolódó irodalmi pályázatok, versenyek, programok kapcsán. Amennyiben nem szeretne ilyen híreket kapni a jövőben, ezt kérjük nevezéskor külön jelezze a küldött e-mailben!

A MISZJE Adatvédelmi tájékoztatója az alábbi linken keresztül érhető el.

Támogatók: Magyar Kultúráért Alapítvány, Petőfi Kulturális Ügynökség, Petőfi Irodalmi Múzeum, Nemzeti Kulturális Alap, Visegrad Fund.

 


 Főoldal

2024. május 08.
Háy János tárcáiElek Tibor tárcáiKopriva Nikolett tárcáiKontra Ferenc tárcái
Lázadó keresztesek eltérő fénytörésbenErdész Ádám: Változatos múlt ismét
Ocsenás Péter Bence: ForgókBoda Ábel: Operettrománc
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Zalán Tibor versei Gömöri György verseiHartay Csaba prózaverseiKovács-Kovács Máté versei
Farkas Arnold Levente: A bölcsőringatóKároly Csaba: A járdaJenei László: MűszakBene Zoltán: A detektív
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabanka-logo_v4.pngpku_logo.png