Hírek

 

 Koll__r___rp__d.JPG
Kollár Árpád

 

Kollár Árpád a magyar széppróza napi

novellaíró verseny győztese

 

A Magyar Írószövetség által szervezett magyar széppróza napi gálaest keretében zajló novellaíró verseny győztese Kollár Árpád író. A gálán a verseny mellett koncert és Az év novellái 2024 antológia bemutatója várta az érdeklődőket.

 

A 2023. február 18-án – ezúttal új helyszínen –, a balatonfüredi Anna Grand Hotel dísztermében tartott teltházas gálaesten Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese mondott ünnepi beszédet. Az esten megjelenteket Bóka István Balatonfüred polgármestere, valamint Erős Kinga, a Magyar Írószövetség elnöke köszöntötte.

 

Er__s_Kinga_.jpg
Erős Kinga a közönség soraiban

 

Az est hagyományainak megfelelően kisorsolták a novellák alapjául szolgáló  témát, amely ez alkalommal Jókai Mór A kétszarvú ember regényének címe lett. A verseny résztvevői  – Lőrincz P. Gabriella József Attila-díjas költő, író; Gáspár Ferenc József Attila-díjas író; Kollár Árpád József Attila-díjas költő, író – egy különteremben írták novelláikat. Közben Toldi Éva és Bíró Gergely szerkesztők Völgyi Tóth Zsuzsa kérdéseire válaszolva bemutatták a magyar széppróza napjára megjelent Az év novellái 2024 antológiát, amelyben negyvenkét szerző írásai szerepelnek, s akik közül a legfiatalabb Masri Mona Aicha (30 éves) – s akinek Nem gondolok az ég madaraira című novelláját Tallián Mariann színművész előadásában hallhatta a közönség –, míg a legidősebb szerző, az idén januárban 88 évesen elhunyt Ferdinandy György. A bemutatót követően a Kaláka együttes koncertjét élvezhette a közönség. Amíg a zsűri tanácskozott, a versenyműveket – név nélkül – Tallián Mariann és Lázár Balázs színművészek olvasták fel.

 

Koll__r___rp__d_L__rincz_P_GabFerenc.JPG
Kollár Árpád, Lőrincz P. Gabriella, Gáspár Ferenc

 

A zsűri tagjai voltak: Bíró Gergely, a Magyar Napló folyóirat főszerkesztő-helyettese; Erős Kinga, a Magyar Írószövetség elnöke; Kontra Ferenc Prima Primissima és József Attila-díjas író; Nagy Koppány Zsolt József Attila-díjas író, a 2018-es verseny győztese; Rózsássy Barbara József Attila-díjas költő.

 

szp14.JPG
A gála közönsége

 

A nagyon szoros versenyt, melynek során három kiváló novella született, Kollár Árpád író nyerte, Sodrás című írásával. Gratulálunk mindhárom szerzőnek!

 


Főoldal

2024. február 19.
Kopriva Nikolett tárcáiKontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Csabay-Tóth Bálint: A sarjSzarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy verset
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Ajlik Csenge verseiLövétei Lázár László: SzervraktárMarkó Béla verseiFinta Éva versei
Kontra Ferenc: A dalmaták fehéren születnekEcsédi Orsolya novelláiTóth László: BúcsúzóZsidó Ferenc: Égig érő szénásszekér
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png