Hírek

 

 Terey_foto_V__gh_L__szl__.jpg
Térey János
(Végh László fotója)

 

Döntés született az idei

Térey-ösztöndíjasokról

 

Döntés született az idei Térey-ösztöndíjasokról: a középgenerációs alkotók munkáját segítő irodalmi ösztöndíjat idén harmincan kaphatják meg – közölte a Petőfi Irodalmi Múzeum.

 

A PIM közleménye szerint mivel az ösztöndíjak mértéke inflációkövető, a fenntartásra szánt keret viszont évek óta nem változik, idén a korábbi években megszokottól eltérően a szabályzatban meghatározott legkevesebb, 30 szerződés megkötésére nyílik lehetőség.

A Térey János alkotói ösztöndíj bizottsága azt a kényszerű döntést hozta, hogy ebben az évben a minőségi megfontolások mellőzésével nem ítél meg ösztöndíjat azoknak az alkotóknak, akik más, hasonlóan központi költségvetési forrásból finanszírozott, nagyobb összegű, életjáradékszerű havonkénti kifizetésben részesülnek.

Az idei évben Térey-ösztöndíjban részesül Bánki Éva, Barnás Ferenc, Bartis Attila, Cserna-Szabó András, Falcsik Mari, Farkas Wellmann Endre, Győrffy Ákos, Hász Róbert, Háy János, Jenei László, Kollár Árpád, Kürti László, Lackfi János, Láng Zsolt, László Noémi, Lőrincz P. Gabriella, Majoros Sándor, Muszka Sándor, Orcsik Roland, Papp András, Solymosi Bálint, Szabó Róbert Csaba, Szálinger Balázs, Szilasi László, Szöllősi Mátyás, Terék Anna, Varró Dániel, Vida Gábor, Visky András és Vörös István.

A közlemény szerint Demeter Szilárd, a PIM főigazgatója beszámolt az ösztöndíjbizottságnak arról, hogy a 2020 elején ötéves futamidőre meghirdetett Térey János-ösztöndíj jelenlegi működési formájában 2025. január 31-én véget ér. Elvi folytatása iránt a múzeum továbbra is elkötelezett. A középgenerációs alkotók munkáját segítő ösztöndíjat az eddigi tapasztalatok értékelése után, a szakmai szervezetektől az év folyamán bekért ajánlások mérlegelésével, megújuló struktúrában hirdetik meg 2024 végén.

 

(MTI)


Főoldal

2024. február 07.
Kopriva Nikolett tárcáiKontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Csabay-Tóth Bálint: A sarjSzarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy verset
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Ajlik Csenge verseiLövétei Lázár László: SzervraktárMarkó Béla verseiFinta Éva versei
Kontra Ferenc: A dalmaták fehéren születnekEcsédi Orsolya novelláiTóth László: BúcsúzóZsidó Ferenc: Égig érő szénásszekér
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png