Hírek

 

Banner_Tibor_Konyvbemutato_plakat.jpg 

 

Banner Zoltán 90. és Elek Tibor 60.

születésnapját

kettős könyvbemutatóval ünnepeli a Bárka

 

A békéscsabai irodalmi műhely két meghatározó alakja, Banner Zoltán és Elek Tibor friss könyvvel ünnepli idén kerek évfordulóját, ezért a Bárka együtt köszönti őket egy könyvbemutatóval egybekötött beszélgetésen.

Banner Zoltán művészettörténész, író, előadóművész Erdélyben alapozta meg sokoldalú pályáját, életének utóbbi évtizedei pedig szorosan Békéscsabához kapcsolják, a város emblematikus személyisége. Ma is aktívan tevékenykedik választott területein: művészeti monográfiákat, tárcákat és verseket ír, és nyáron újra előadta kultikus estjét, a Petőfi a hídont a  Gyulai Várszínházban. Az évforduló alkalmából jelent meg a Magyar Napló Kiadó gondozásában új verseskötete, a Télikert. 


Elek Tibor
irodalomtörténész, kritikus, a Bárka főszerkesztője és a Gyulai Várszínház igazgatója nemrég ünnepelte 60. születésnapját. Szerteágazó irodalomtörténeti, valamint színházi érdeklődése és munkássága jól ismert a környék kultúraszerető közönsége előtt. A Gondolat kiadónál megjelent friss könyve az eddigi leszemélyesebb – Szerelmem, Erdély (Válogatott és új esszék és kritikák Erdély magyar irodalmáról) – címet viseli. Ez a tizennegyedik kötete.

A rendezvénynek a Sík Ferenc Kamaraszínház ad otthont szeptember 19-én, hétfőn este 6 órától. Az est házigazdái Farkas Wellmann Éva költő és Erdész Ádám történész lesznek, ők fogják szóra bírni köteteikkel, életpályájukkal kapcsolatosan a két ünnepeltet.

 

Közreműködik Szomorné Budai Mariann hegedűművész és Szomor István csellóművész.

 

A rendezvényre a belépés ingyenes.

A Facebook-eseményért kattints ide.


Főoldal

2022. szeptember 09.
Egressy Zoltán tárcái Banner Zoltán tárcái Gömöri György tárcáiVöröskéry Dóra tárcái
Erdész Ádám: Melyik a járható út?Mátkaság a dinasztikus érdekek árnyékában
Ocsenás Péter: Együtt a sötétbenTörök Ábel: A famardosó
Protestáns barangolás a megyébenBékési kalácsságok
Vörös Viktória versei Meliorisz Béla verseiMegyeri Edit Tünde: Halottunk van!Oláh András versei
Megyeri Edit Tünde: Halottunk van!Oberczián Géza: Egyre többször rossz az időA Negra völgyében – Mersdorf Ilona Bodor Ádám-paródiájaDarvasi László: Plüss
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKAEMMI_log__.jpgpku_logo.png