Hírek

a48ed61ad1193ca22237e48595b23466.jpg

Irodalmárok vehettek át elismeréseket az állami ünnep alkalmából

 

Az államalapítás ünnepe alkalmából magas kitüntetéseket vehetett át több irodalmár, író és költő. A Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetésben részesült Czakó Gábor, a nemzet művésze, Kossuth- és József Attila-díjas író, nyelvrégész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja és Lator László, a nemzet művésze, Kossuth- és József Attila-díjas költő, műfordító, esszéista, a Digitális Irodalmi Akadémia alapítója.

A Magyar Érdemrend Tisztikereszt (polgári tagozat) kitüntetésben részesült Albert Zsuzsa, József Attila-díjas író, költő, a Magyar Rádió egykori Irodalmi Osztályának szerkesztője és Banner Zoltán művészeti író, művészettörténész, költő, előadóművész, az egykori Tessedik Sámuel Főiskola Vizuális-nevelési Tanszékének nyugalmazott tanszékvezető tanára és Ladik Katalin Babérkoszorú- és József Attila-díjas költő, író, színész.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetéssel ismerték el Elek Tibor József Attila-díjas irodalomtörténész, kritikus, a Bárka és a Bárka Online főszerkesztője, a Gyulai Várszínház igazgatója, a Körös Irodalmi Társaság elnöke munkáját, ugyanebben az elismerésben részesült N. Pál József József Attila-díjas irodalomtörténész, sportesszéíró, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézetének egyetemi adjunktusa.

 


 Főoldal

2022. augusztus 21.
Kontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcáiCsík Mónika tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Csabay-Tóth Bálint: A sarjSzarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy verset
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Markó Béla verseiFinta Éva verseiFarkas Wellmann Éva: Szanatóriumi emlékvázlatokKiss Ottó: Lieb Mihály
Ecsédi Orsolya novelláiEcsédi Orsolya novelláiTóth László: BúcsúzóZsidó Ferenc: Égig érő szénásszekér
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png