Hírek

 

 Tamasi_Aron.jpg

 

Tamási Áron esszé- és novellapályázatot

hirdet az MMA

 

Tamási Áron (1897–1966), a nagy erdélyi magyar író születésének 125. évfordulója alkalmából a Magyar Művészeti Akadémia – a Magyar Írószövetség szakmai együttműködésével – esszé és novella írására hirdet pályázatot. A pályázatra szeptember 30-áig olyan, korábban nem publikált és más pályázaton még nem szerepelt művekkel lehet jelentkezni, melyek kapcsolódnak Tamási Áron életművéhez.


A Tamási Áron esszé- és novellapályázat

 
Tamási Áron, a nagy erdélyi magyar író születésének 125. évfordulója alkalmából a Magyar Művészeti Akadémia – a Magyar Írószövetség szakmai együttműködésével – pályázatot hirdet korábban nem publikált és más pályázaton még nem szerepelt magyar nyelvű esszé- és novella írására 18 év feletti alkotók számára az alábbiak szerint:

 

Novella kategóriában maximum 33.000 karakter terjedelmű elbeszéléseket, novellákat, rövidprózákat várnak, amelyek akár tematikájukban, akár nyelvi sajátosságaikban, akár más poétikai eszközeikben, akár helyszínüket tekintve (Székelyföld, Amerika stb.) kötődnek Tamási Áron életművéhez.

Esszé kategóriában maximum 33.000 karakter terjedelmű esszéket várnak, amelyek tárgya Tamási Áron élete, életműve, alkotói munkássága, szerepe és helye a 20. század prózairodalmában, sajátos nyelvi világa, recepciója, hatása a mai magyar irodalomra, színház-, illetve filmművészetre stb.

 

Díjak mindkét kategóriában:

  1. 500.000 Ft
  2. 300.000 Ft
  3. 150.000 Ft

 

A szervezők és a szakmai zsűri fenntartja a jogot, hogy különdíjakat is oszt, vagy megosztva ítéli oda a díjakat.


 
Pályázati tudnivalók:

Nevezési díj nincs.

Minden szerző kategóriánként 1 művel pályázhat.

A pályázók korábban sem nyomtatásban, sem internetes felületen nem publikált műveket nyújthatnak be.

 

A pályázat benyújtásának módja:

A pályázat anonim, ezért a beküldendő pályaműre csak egy jelige és a mű címe kerülhet. A szerző nevét a beküldött dokumentum címe sem tartalmazhatja. A pályaműveket a Magyar Írószövetség munkatársa kizárólag erre a célra létrehozott e-mail-címen keresztül fogadja, az anonimitás biztosítása érdekében csak neki van hozzáférése az e-mail-fiókhoz. A pályaművek így anonimizálva kerülnek a szakmai zsűrihez.

A pályázat beküldésének tartalmaznia kell a pályamű legfeljebb egyoldalas szinopszisát, amelyen a választott jelige és a mű címe is szerepel!

A pályázati anyagot elektronikus formában kell beküldeni, csatolt fájlként, Word, rtf vagy pdf kiterjesztésben. A levél tárgya a pályázat címe legyen! A küldött e-mail tartalmazza csatolmányként a pályázati művet, a levélszövegben a pályázó nevét, esetleges írói (ál)nevét, valamint elérhetőségként e-mail-címét, telefonszámát és lakcímét!

 

A pályaműveket az alábbi e-mail-címre kell elküldeni: tamasiaronpalyazat@gmail.com

 

Beadási határidő: 2022. szeptember 30., éjfél
 
Díjátadás: 2022. november első fele
 
További információk:


A pályázat beadásával a pályázó

elfogadja a pályázati kiírás feltételeit;

nyilatkozik arról, hogy a beadott mű saját szellemi terméke, a saját tulajdonát képezi, és nem sérti mások szerzői jogait. Ez irányú bármilyen jogi felelősség a pályázót terheli;

nyilatkozik arról is, hogy a pályázatra beadott mű korábban nem jelent meg sem nyomtatásban, sem internetes felületen;

nyilatkozik arról, hogy az adatai kezeléséhez hozzájárul.

 

Amennyiben a beküldött mű nem felel meg a pályázati kiírás feltételeinek, a zsűri a pályázót kizárja a pályázatból. A zsűri nem indokolja meg a nem díjazott művekkel kapcsolatos döntéseit.
A szervezők fenntartják a jogot arra nézvést, hogy a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt pályaműveket nyomtatásban megjelentetik.

A pályázati kiírás innen letölthető (pdf)

 


Főoldal

2022. augusztus 01.
Kiss László tárcáiLackfi János tárcái Szabados Attila tárcáiCsík Mónika tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Gerzsenyi Gabriella: Fehér magányIvánovics Beatrix: Mese a jóságról
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Gál János humoros verse és verses prózájaFarkas Wellmann Éva: Átiratok érettségizőknekSzékely Csaba humoros verseiHartay Csaba humoros versei és prózája
Darvasi László: Hosszabb lesz, mint a La ManchePataki Tamás: A férfivá válás nehézségeiDragomán György: A tökéletes jégkocka nyomábanVöröskéry Dóra: A lamantin éneke
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png