Hírek

 

 FISZ_22_1920_1005.jpg

 

Ismét király lesz a réten,

Királyréten, július 6. és 9. között!

Mán-Várhegyi Réka, Závada Pál, Mezey Katalin
és Nádasdy Ádám lesznek a 2022-es FISZ-tábor vendégei

 

A Fiatal Írók Szövetsége tizedik alkalommal rendezi meg nyári táborát, most ismét a Szokolya melletti Királyréten 2022. július 6. és 9. között. A négynapos irodalmi rendezvény számos szakmai programot tartogat: az érdeklődők Mán-Várhegyi Rékával, Závada Pállal, Mezey Katalinnal és Nádasdy Ádámmal hallgathatnak beszélgetéseket délutánonként. Napközben líra-, próza-, kritika-, műfordítás- vagy nemzetközi műhelyekben dolgozhatnak a jelentkezők, este pedig felolvasásokon, szakmai beszélgetéseken, társtudományi, társművészeti programokon vehetnek részt.

A FISZ-tábor célkitűzése, hogy évről évre tartsa karakterét és színvonalát, ugyanakkor meglepetéssel is várja az érdeklődőket, ezért a szervezők mindig újraalkotják a tábor programját. A reggeli Szerkesztői ismeretek proszeminárium és az esti buli között a leghatékonyabb írói-szerkesztői gyakorlat, azaz a kis csoportokban zajló műhelymunka az, amiben kiváló szakemberek segítenek. A kritikaműhely vezetője Lapis József, a prózáé Solymosi Bálint, Szvoren Edina és Zoltán Gábor. Terék Annával és Turi Tímeával dolgozhatnak a líraműhelyek résztvevői, míg a műfordító műhely vezetője Nádasdy Ádám lesz. A PesText fordítóworkshopot Vörös István vezeti majd.

Szerda este Miből lesz a FISZ-könyv címmel kerül sor egy izgalmas beszélgetésre a sorozatszerkesztőkkel, Balogh Gergővel, Barlog Károllyal, Gondos Mária Magdolnával és Sirokai Mátyással, közreműködik az ÉN zenekar.

Csütörtökön OFF/ON címmel dupla kerekasztalt szervezünk print és online folyóiratokkal: Szirák Péter (Alföld), Mohácsi Balázs (Jelenkor), Kollár Árpád (Tiszatáj), Urbán Andrea (kulter.hu), Vincze Bence (f21.hu) és Valuska László (KönyvesMagazin) lesznek a vendégeink. Este Kalapos Éva Veronika, Élő Csenge Enikő és Molnár Boldizsár zenél.

Pénteken közelebb kerülhetünk a FISZTORY-hoz: a késelés villával special edition keretében L. Simon László, Kollár Árpád és Antal Nikolett beszélgetnek Csete Soma és Vida Kamilla moderálásával. A tábor harmadik estéjén a Fortyogó fazék antológia szerkesztői, Cserna-Szabó András és Deczki Sarolta főznek. Szombaton a Szövegpokol program keretében felolvasnak a műhelyek tagjai.

 

A táborba való jelentkezés lezárult, több mint százharmincan leszünk együtt Királyrét lankáin.

 

Facebook-esemény:
https://www.facebook.com/events/1064050054540476/

 

További információ:

Szirák Sára

Fiatal Írók Szövetsége

fisz.sajto@gmail.com
sziraksara@gmail.com

+36 20 38 14 288

 


Főoldal

2022. június 23.
Kiss László tárcáiLackfi János tárcái Szabados Attila tárcáiCsík Mónika tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Szarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy versetKas Kriszta novellái
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Molnár Lajos verseiGéczi János verseiZalán Tibor verseiGergely Ágnes: Az ausztriai lépcsősor
Haász János: A puskás emberAbafáy-Deák Csillag: Csók sem voltHáy János: Boldog boldogtalanKötter Tamás: Izgalmas életek
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png