Hírek

 

Szegedi_Kis_Istvan.jpg 

 

Ismét meghirdette

a Szegedi Kis István kutatói ösztöndíjat

a MANK

 

Ismét meghirdette a Szegedi Kis István kutatói ösztöndíjat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) megbízásából a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. A fiatal kutatóknak szóló pályázatra szeptember 8-ig lehet jelentkezni.

A 2018-ban alapított Szegedi Kis István-ösztöndíj célja, hogy segítse a magyar kultúrtörténet és egyháztörténet korai protestáns egyház-, irodalom-, liturgia- és társadalomtörténeti, valamint egyházművészeti kutatását, kedvező feltételeket biztosítva a magas színvonalú szakmai tapasztalat megszerzéséhez.

A közlemény szerint az állami kutatói ösztöndíj 12 hónapon keresztül, 2021. szeptember 1-től 2022. augusztus 31-ig nyújt havonta bruttó 200 ezer forintos támogatást. Az ösztöndíjban legfeljebb tíz fő részesülhet.

Az ösztöndíjra az 1981. szeptember 1. után születettek pályázhatnak, a támogatás legfeljebb három alkalommal nyerhető el. Nem pályázhat azonban az, aki az ösztöndíj ideje alatt központi költségvetési forrásból egyéb ösztöndíjban részesül.

Az ösztöndíj elnyeréséhez be kell nyújtani többek között szakmai önéletrajzot, valamint az ösztöndíj idejére tervezett szakmai koncepció leírását, amely tartalmazza a kutatandó témakört, a kutatói koncepciót és annak az intézmény(ek)nek a nevét, ahol a pályázó kutatni kíván, továbbá az ösztöndíjas időszakban megvalósítani kívánt publikációk tervét.

A pályázatot az Emmi által kinevezett és a MANK által működtetett szakértői kuratórium bírálja el. Az ösztöndíj odaítéléséről, meghosszabbításáról vagy visszavonásáról a kuratórium dönt.

A részletes pályázati felhívás és a pályázati felület a www.alkotomuveszet.hu honlapon érhető el.

 

(MTI)

 


Főoldal

2021. augusztus 11.
Kiss László tárcáiLackfi János tárcái Szabados Attila tárcáiCsík Mónika tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Szarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy versetKas Kriszta novellái
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Molnár Lajos verseiGéczi János verseiZalán Tibor verseiGergely Ágnes: Az ausztriai lépcsősor
Haász János: A puskás emberAbafáy-Deák Csillag: Csók sem voltHáy János: Boldog boldogtalanKötter Tamás: Izgalmas életek
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png