Hírek

 

 Salvatore_meret.jpg

 

Június végéig lehet pályázni a Quasimodo-

költőversenyre

 

Június 25-ig lehet pályázni a balatonfüredi Quasimodo-költőversenyre, a szeptemberben rendezendő fesztivál idén kiegészül egy dalpályázattal, valamint a diákok számára meghirdetett kisfilmes megmérettetéssel.  

 

A verspályázaton kettő magyar nyelvű, még nem publikált költeménnyel lehet részt venni. A költőversenyhez dalpályázat is kapcsolódik, a minimum négyperces kamarazenekari zenemű szövegéül választható bármely kortárs magyar vers, mely a Quasimodo-költőverseny elmúlt 27 évében díjazott volt.

A zsűri által legjobbnak ítélt versek, valamint zeneművek a szeptemberi irodalmi fesztiválon fognak elhangozni. Ezen kívül a középiskolások számára különpályázatot írtak ki. Az én versem című megmérettetésre a diákok kedvenc magyar költőjük egyik verséhez készíthetnek filmetűdöt. A zsűri által legjobbnak tartott pályázatok elkészítői a költőtalálkozó keretein belül színművészek és költők részvételével szervezett irodalmi táborban vehetnek majd részt. Az irodalmi fesztivál keretében, a tervek szerint, a tavaly elhunyt Kossuth-díjas író és költő Szőcs Géza tiszteletére emléktáblát avatnak a balatonfüredi Pantheonban. A költőversenyt a Nobel-díjas Salvatore Quasimodo 1961-es, balatonfüredi tartózkodásának emlékére 1992 óta évről évre megrendezik.

 

(MTI)


Főoldal

2021. április 14.
Kiss László tárcáiLackfi János tárcái Szabados Attila tárcáiCsík Mónika tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Szarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy versetKas Kriszta novellái
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Molnár Lajos verseiGéczi János verseiZalán Tibor verseiGergely Ágnes: Az ausztriai lépcsősor
Haász János: A puskás emberAbafáy-Deák Csillag: Csók sem voltHáy János: Boldog boldogtalanKötter Tamás: Izgalmas életek
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png