Hírek

 

moricz_mmeret.jpg 

 

Kiírták az idei Móricz Zsigmond irodalmi

alkotói ösztöndíjpályázatot

 

Megjelent a Móricz Zsigmond irodalmi alkotói ösztöndíj idei felhívása, a pályázatokat február 15-ig várja a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM).

    

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) által meghirdetett Móricz Zsigmond irodalmi alkotói ösztöndíjban fiatal írók, irodalmárok részesülhetnek szépirodalmi, kritikai, szociográfiai vagy irodalomtörténeti művek létrehozásához.

Az ösztöndíj célja, hogy tehetséges fiataloknak segítséget nyújtson a pályakezdéshez, kedvező feltételeket teremtve a magas színvonalú alkotótevékenységhez.

Az ösztöndíj időtartama 12 hónap, a 2021. január és 2021. december 31. közötti időszak. Az ösztöndíj, amelyben az idén legfeljebb 13-an részesülhetnek, egy éven át havi bruttó 200 ezer forint összegű támogatást jelent.

A Móricz Zsigmond irodalmi alkotói ösztöndíj lebonyolítója a Petőfi Irodalmi Múzeum, amely a nyerteseknek az ösztöndíj időtartama alatt és azt követően megmutatkozási lehetőséget biztosít.

Pályázat benyújtására jogosult az az 1981. január 1-jét követően született író, irodalmár, aki már publikált színvonalas szakmai orgánumokban és a megpályázott ösztöndíj folyósításának időtartama alatt nem részesül központi költségvetési forrásból finanszírozott alkotói támogatásban. Publikált kötet megléte előnyt jelent.

Korábbi Móricz Zsigmond irodalmi alkotói ösztöndíjasok is pályázhatnak, amennyiben legfeljebb kétszer nyerték el az ösztöndíjat és a korhatárnak még megfelelnek.

Egy évnél hosszabb időszakra vonatkozó munkaterveket a kuratórium nem támogat. PhD-témával vagy drámaírói tevékenység támogatására nem lehet pályázni.

A pályázatokat február 15-i beadási határidővel postai és elektronikus úton várja a PIM. A pályázatokat a PIM által felkért szakértői kuratórium bírálja el a beérkezési határidőtől számított 30 napon belül. A PIM az eredményről a döntést követő 15 napon belül elektronikus úton valamennyi pályázót értesíti és a nyertes pályázók névsorát a pim.hu és a dia.hu honlapon közzéteszi.

A részletes pályázati felhívás a Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) honlapján érhető el, a https://pim.hu/hu/digitalis-irodalmi-akademia/moricz-zsigmond-irodalmi-alkotoi-osztondij linken.

 

(MTI)


Főoldal

2021. január 13.
Kiss László tárcáiLackfi János tárcái Szabados Attila tárcáiCsík Mónika tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Szarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy versetKas Kriszta novellái
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Molnár Lajos verseiGéczi János verseiZalán Tibor verseiGergely Ágnes: Az ausztriai lépcsősor
Haász János: A puskás emberAbafáy-Deák Csillag: Csók sem voltHáy János: Boldog boldogtalanKötter Tamás: Izgalmas életek
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png