Hírek

 

 margo_meret.jpg

 

Harag Anita kapta a 2020-as Margó-díjat

 

Az Évszakhoz képest hűvösebb című novelláskötetéért Harag Anita kapta a 2020-as Margó-díjat – közölték a szervezők csütörtökön.

A legjobb első prózakötetért járó díjat hatodik alkalommal adták át a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron. Az elismerés mellé félmillió forint, próbafordítás, tárcasorozat, bemutatkozás a Müpa 2021/22-es Literárium-sorozatában és a Bookline 15 millió forintos médiatámogatása is jár. Harag Anita novellái hol a gyerek, a kamasz vagy a fiatal felnőtt nézőpontjaiból mutat meg családtörténeteket. Nyelvezete minimalista, elbeszélő technikája sűrű, szereplői szinte életre kelnek. A kötet címében megjelenő hűvösség a mindennapi kapcsolatokban megjelenő távolságokra is utal – írja a közlemény. 2020-ban 19 első próza kötetet jelöltek a kiadók és a szerzők a díjra, amelyek közül a tíz legjobbat előzsűri választotta ki, majd a szakmai zsűri döntött a legjobb háromról: Harag Anita könyve mellett Babarczy Eszter A mérgezett nő című novelláskötete, és Hegyi Ede A senki című regénye került az élmezőnybe. A Margó-díjról döntő zsűri tagjai idén Antal Nikolett (Fiatal Írók Szövetsége), Czinki Ferenc (Szépírók társasága), Gaborják Ádám, valamint Valuska László, a Margó Irodalmi Fesztivál igazgatója voltak.

 

(MTI)


Főoldal

2020. október 16.
Csík Mónika tárcáiKiss László tárcáiLackfi János tárcái Szabados Attila tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Szarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy versetKas Kriszta novellái
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Farkas Wellmann Éva: Akit nem találszFarkas Arnold Levente: Ywon KerépolMolnár Lajos verseiGéczi János versei
Zsidó Ferenc: Égig érő szénásszekérHaász János: A puskás emberAbafáy-Deák Csillag: Csók sem voltHáy János: Boldog boldogtalan
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png