Hírek

 

Ady_meret.jpg 

 

Ady100

Alkotóművészeti pályázatot hirdetett a MANK

 

Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából nyílt pályázatot hirdet a MANK Nonprofit Kft. alkotó- és előadóművészek számára, melynek célja Ady sokszínű életművének és szellemi örökségének bemutatása kortárs megfogalmazásban.

 

A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) tájékoztatása szerint a pályázat célja a költő személyisége és művei által inspirált új alkotások létrehozása, a különböző művészeti területeken alkotó művészek – írók, költők, zeneszerzők, képző-, ipar- és előadóművészek - által készített művekből összművészeti rendezvény megvalósítása.

Az összegzés szerint pályázni lehet új, korábban még nem publikált irodalmi alkotásokkal – például Ady Endre költészetének inspirációjára írt versekkel vagy parafrázisokkal, a költő életének bizonyos szakaszát feldolgozó színdarabok szövegkönyveivel –; versszínházi produkciókkal, amelyek Ady Endre verseit dolgozzák fel a megszokottól eltérő, újszerű módon; színjátszó csoportok műveivel, amelyek Ady Endre életének bizonyos szakaszait jelenítik meg kamaraelőadás, mini színdarab formájában; megzenésített versekkel,
előadóművészeti darabokkal, zenés- és táncos előadásokkal, amelyek kapcsolódnak Ady Endre verseihez, életéhez.

A képző- és iparművészek bármilyen technikával elkészített műalkotásokkal pályázhatnak, amelyek mérete maximum 120-szor 120 centiméter lehet.

A MANK írók, költők, drámaírók, zenészek, képző- és iparművészek, grafikusok, fotóművészek, előadóművészek, színjátszó csoportok és bármilyen egyéb művészeti ágban alkotó művészek pályázatait várja szeptember 23-ig.

A beérkezett pályaműveket szakértő zsűri értékeli. A legjobb pályaműveket a MANK Nonprofit Kft. Ady 100 – Ady arcai címmel összművészeti rendezvény keretén belül mutatja be a MANK Galériában és a Szentendrei Régi Művésztelep kertjében.

A pályázat részletes feltételei és elismerései az alkotomuveszet.hu oldalon olvashatók.

 

(MTI)


Főoldal

2019. július 02.
Kiss László tárcáiLackfi János tárcái Szabados Attila tárcáiCsík Mónika tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Szarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy versetKas Kriszta novellái
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Molnár Lajos verseiGéczi János verseiZalán Tibor verseiGergely Ágnes: Az ausztriai lépcsősor
Haász János: A puskás emberAbafáy-Deák Csillag: Csók sem voltHáy János: Boldog boldogtalanKötter Tamás: Izgalmas életek
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png