Hírek

 

 margo.jpg

 

Negyven kiadó mutatkozik be

a Margó Fesztiválon

 

Negyven kiadó mutatja be legfrissebb köteteit a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron október 18. és 21. között a Várkert Bazárban, ahol számos népszerű külföldi író is bemutatkozik.

 

Harmadik alkalommal rendezik meg az őszi könyvvásárt a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületével együttműködésben, ahol mások mellett Al Ghaoui Hesna, Cserna-Szabó András, Lackfi János, Kollár-Klemencz László, Máté Gábor, Nyáry Krisztián, Simon Márton, Szentesi Éva, Tóth Krisztina és Varró Dániel mutatja be legújabb kötetét, valamint részt vesz az eseményen a tavalyi Aegon Művészeti Díjas Nádas Péter is.

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál kapcsolódó programjaként szervezett esemény négy helyszínén egymást követik az irodalmi programok, színházzal, zenével kiegészülve. A fesztiválon mutatja be Breier Ádám Krasznahorkai Lászlóról készült dokumentumfilmjét, de látható lesz a Nádas Péterrel a Világló részletekről címmel készült riportfilm is.

A Margó a korábbi évekhez hasonlóan igyekszik a nemzetközi irodalom érdekes szereplőit is meghívni. Amerikából érkezik Susan Faludi, aki Előhívás című könyvében magyar származású apja története után nyomoz. Új regényét mutatja be a francia művészettörténész és író, Catherine Millet, az egyik legismertebb norvég író, Roy Jacobsen pedig A láthatatlanok című kötetének megjelenése miatt érkezik a Margóra.

A német Maxim Leo a Volt egyszer egy NDK című regényében a berlini fal leomlása után 18 évvel igyekszik megérteni családja történetét, a Budapesten született német Akos Doma pedig A vágyak útja című regényét mutatja be, amelyben egy hetvenes évekbeli magyar disszidens család történetét írta meg.

Az Irakból menekülő Abbas Khider Németországban telepedett le, A pofon című regényében egy bevándorló hiteles történetét meséli el, aki szembesül a német bürokrácia nehézségeivel.

A Bookline Szívünk rajta programja saját gyereksarokkal települ ki a fesztiválra és a hétvégén interaktív foglalkozásokkal várják az érdeklődőket.

Ősszel negyedik alkalommal adják át a legjobb első prózakötet szerzőjének járó Margó-díjat, amit a korábbi években Totth Benedek, Milbacher Róbert és Szöllősi Mátyás kapott meg. 2018-ban ötven feletti nevezés érkezett a pénzdíjjal, kereskedelmi és médiatámogatással és próbafordítással járó díjra, amit a Bookline, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Publishing Hungary Programja és az Aegon támogat.

Az Aegon Művészeti Díj és a Margó együttműködésében új felolvasásokkal frissül a Margó.fm nevű mobilalkalmazás, amelyen a díjra jelölt legjobb tíz alkotásból olvasnak fel színészek. Így a munkák között hallhatók lesznek Csabai László, Kántor Péter, Nádas Péter, Nádasdy Ádám, Parti Nagy Lajos, Rakovszky Zsuzsa, Szécsi Noémi, Tompa Andrea, Tóth Krisztina és Vida Gábor szövegei is.

 

(MTI)

 


Főoldal

2018. szeptember 24.
Kiss László tárcáiLackfi János tárcái Szabados Attila tárcáiCsík Mónika tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Szarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy versetKas Kriszta novellái
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Molnár Lajos verseiGéczi János verseiZalán Tibor verseiGergely Ágnes: Az ausztriai lépcsősor
Haász János: A puskás emberAbafáy-Deák Csillag: Csók sem voltHáy János: Boldog boldogtalanKötter Tamás: Izgalmas életek
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png