Hírek

 

 Tokaj_fent.jpg

 

Nemsokára újra írótábor Tokajban

 

Az első világháború irodalmi életére fókuszál a Tokaji Írótábor, amelyet immár negyvenhatodik alkalommal rendeznek meg augusztus 16. és 19. között.

 

A Tokaji Írótábor nagy hagyományokkal rendelkezik, az egyik legrégebbi regionális, nemzetközi irodalmi-közéleti fórum, amely a kezdetektől befogadta a különböző nézeteket valló írókat, közéleti szereplőket, hogy fejtsék ki nézeteiket, ütköztessék azokat.

Tokaj a nemzeti érzelmű és közéleti elkötelezettségű alkotók gyülekezőhelye. A hetvenes évektől itt vetődtek fel először olyan társadalmi kérdések, mint a népességfogyás, a környezetvédelem, a kistelepülések helyzete, a lakótelepi elszigetelődés vagy a határon túli magyarság sorsa és itt foglalkoztak először a magyar irodalom jelenlétével Európában.

Az írótábor elindítóinak szellemi hátterét a Tokajjal szomszédos Tiszaladány szolgáltatta, amelynek lakói ma is híven őrzik a népi írókkal – Sinka Istvánnal, Somogyi Imrével, Szabó Pállal, Móricz Zsigmonddal, Veres Péterrel – való kapcsolatuk emlékét.

Az idei írótábort Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke nyitja meg. A plenáris ülések bemutatkoznak az idei Móricz-ösztöndíjasok, bemutatkoznak irodalmi folyóiratok, kiállítás nyílik Levelek a frontról címmel. Augusztus 18-án, szombaton a szervezők gyermekprogramokkal is készülnek Tokajban. Vasárnap az irodalmi emlékparkban felavatják Ady Endre emléktábláját.

 

A program:

Tokaj_2018.jpg

 

(MTI, Bárkaonline)


Főoldal

2018. augusztus 03.
Kiss László tárcáiLackfi János tárcái Szabados Attila tárcáiCsík Mónika tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Szarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy versetKas Kriszta novellái
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Molnár Lajos verseiGéczi János verseiZalán Tibor verseiGergely Ágnes: Az ausztriai lépcsősor
Haász János: A puskás emberAbafáy-Deák Csillag: Csók sem voltHáy János: Boldog boldogtalanKötter Tamás: Izgalmas életek
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png