Hírek

 

 toll_kave.jpg

 

Hivatalalapító és novellahős: Keleti Károly

Novellaíró pályázatot hirdet 150 éves fennállásának alkalmából a Központi Statisztikai Hivatal


 

A Központi Statisztikai Hivatal novellaíró pályázatot hirdet, amelynek témájául a hivatalalapító Keleti Károly élete és munkássága szolgál. A felhívás célja a KSH tevékenységének népszerűsítése, valamint a statisztikai kultúra terjesztése.

 

Keleti Károly nem csupán korának kiváló, itthon és külföldön is elismert tudósa és ritka tehetségű szervezője volt, hanem magánemberként is izgalmas, mondhatni regényes személyiség, akinek élete, tevékenysége a kiegyezés utáni Magyarország mozgalmas világában zajlott – mindez inspirálóan hathat az írói fantáziára is.

A pályázatra a hivatal 14. életévét betöltött szerzők máshol nem publikált, magyar nyelvű prózai műveit várja, határon innen és túlról. Az elkészült művekkel egyénileg és közösen is lehet pályázni, de egy pályázó legfeljebb 3 alkotással nevezhet.

A pályaműveket statisztikusokból és irodalmárokból álló szakmai zsűri értékeli. A KSH a zsűri által legjobbnak ítélt három alkotást díjazza: az első helyezettet 300 ezer, a másodikat 200 ezer, a harmadikat 100 ezer forinttal. A hivatal honlapján az olvasók is szavazhatnak kedvencükre, ami alapján 250 ezer forintos díjazásban részesül a közönségdíjas művet írt pályázó.

A pályamunkákat 2017. november 1-jéig lehet beküldeni. Eredményhirdetésre a beküldési határidőtől számított 45 napon belül kerül sor. A nyertesek nevét a KSH honlapján és Facebook-oldalán is közzéteszi.

 

A pályázati feltételekről, a formai követelményekről és a pályázat további részleteiről a www.ksh.hu/novellapalyazat oldalon lehet tájékozódni.

 

Sajtóinformáció: kommunikacio@ksh.hu

 

Pályázati felhívás

 

Novellaíró pályázatot hirdet az idén 150 éves Központi Statisztikai Hivatal,

 amelynek célja Keleti Károly, a magyar hivatalos statisztika alapító atyja szerteágazó tevékenységének irodalmi eszközökkel és irodalmi szinten való megismertetése.

A pályázatra magyar nyelven írott, eredeti, máshol nem publikált prózai műveket várunk, határon innen és túlról. A pályázaton 14 éves kortól lehet részt venni, egy pályázó legfeljebb 3 alkotással nevezhet.

 

A várt prózai művek témája: Keleti Károly, a szenvedélyes statisztikus.

 

A pályázati feltételekről és a formai követelményekről részletesen a www.ksh.hu/novellapalyazat oldalon tájékozódhat.

 

Beküldési határidő: 2017. november 1.

A pályaműveket statisztikusokból és irodalmárokból álló szakmai zsűri értékeli.

A legjobbnak ítélt három alkotást díjazzuk. A hivatal honlapján helyet biztosítunk olvasói szavazatoknak is, amelyek alapján közönségdíjat is kiosztunk.

 

Díjazás:

1.helyezett: 300 000 forint
 2. helyezett: 200 000 forint
 3. helyezett: 100 000 forint

Közönségdíj: 250 000 forint

 

Eredményhirdetés: a beküldési határidőtől számított 45 napon belül. A nyertesek nevét a KSH honlapján és Facebook-oldalán is közzéteszi.


 Főoldal

2017. augusztus 29.
Kopriva Nikolett tárcáiKontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Csabay-Tóth Bálint: A sarjSzarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy verset
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Ajlik Csenge verseiLövétei Lázár László: SzervraktárMarkó Béla verseiFinta Éva versei
Kontra Ferenc: A dalmaták fehéren születnekEcsédi Orsolya novelláiTóth László: BúcsúzóZsidó Ferenc: Égig érő szénásszekér
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png