Papírhajó - Lakatlan szigetre való

KAR__CSONYNAK___NNEPE__1_.jpg

A Papírhajó nagy karácsonyi könyvajánlója

Mit kérünk karácsonyra? 1. Békét, nyugalmat – irány egy lakatlan sziget! 2. Sok jó könyvet ‒ még most sem késő beszerezni a legjobb karácsonyi gyerekkönyveket! A Papírhajó nagy karácsonyi könyvajánlója.

 

1.

Laik Eszter: Csoda Betlehemben. Az első karácsony története (Arcus)

 Csoda_Betlehemben.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Az emberiség egyik legrégebbi története több, mint szép mese: felnőttek és gyerekek életét változtatta meg évezredeken át. Szimonidesz Hajnalka gyönyörű festményeivel illusztrált kötetünkben most újrameséljük, kicsik és nagyok számára egyaránt élvezetesen.

 

2.

Karácsonynak ünnepe (Cerkabella)

 KAR__CSONYNAK___NNEPE__1_.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A karácsony csupa varázslat: téli titkok és illatok, sürgés-forgás, neszezés. 24 szerző meséi és versei, négy fantasztikus illusztrátor munkáival. Boldog ámulást-bámulást kívánunk!

Szerzők: Szabó T. Anna, Nemes Nagy Ágnes, Máté Angi, Kertész Erzsi, Somfai Anna, Csukás István, Kiss Judit Ágnes, Weöres Sándor, Pifkó Célia, Kiss Ottó, Zágoni Balázs, J. és W. Grimm, Mészöly Ágnes, C. C. Moore, Czigány Zoltán, Gimesi Dóra, József Attila, Visky András, Egyed Emese, Molnár T. Eszter, Várfalvy Emőke, Majoros Nóra, Győrei Zsolt, A. A. Milne

Illusztrálták: Hanga Réka, Horváth Ildi, Monszport Vivien, Zsoldos Réka

 

3.

Elizabeth Dowsett: Karácsony a Roxfortban. Harry Potter minifigurával (HVG Könyvek)

 

 Kar__csony_a_Roxforban.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elbűvölő ajándékok, fenséges lakomák és mindent betöltő varázslat...
Látogass el a Roxfortba karácsonykor, és fedezd fel a LEGO Harry Potter téli világát! Csodáld meg a kastély díszeit, vegyél részt Harryvel az ünnepi kalandokban, és perdülj táncra a karácsonyi bálon!

 

4.

Alex T. Smith: A kisegér, aki karácsonyra hazatalált. Fülöp legújabb kalandjai 24 és fél fejezetben (Manó Könyvek)

 

 A_kiseg__r.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Már csak öt nap van hátra karácsonyig, és Fülöpnek, a kisegérnek még meg kell oldania a Nagyon Különös Rejtélyt, ezért világ körüli kalandra indul. Útja során régi, kedves ismerősei mellett elbűvölő új barátok segítik. A szívet melengető, varázslatos történet huszonnégy és fél mesében bontakozik ki, melyek után egy-egy ünnepi recept, ajándékötlet vagy dekorálási tipp segíti a közös karácsonyi készülődést.

 

5.

Hiltrud Baier: Vombat a hóban. Karácsonyi mese 24 fejezetben (Móra)

 

 Vombat_a_h__ban.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vombi, a kis vombatkölyök rettentően izzad az ausztrál hőségben. Semmire sem vágyik jobban, mint hogy meghempergőzzön a hideg hóban! És ha már elutazik északra, akkor szeretne rénszarvast látni, és aztán találkozni a Mikulással. Lappföld meglehetősen messze van, még szerencse, hogy Vombinak ennyi segítője akad ‒ többek között egy kacsacsőrű emlős, egy torkosborz és egy öreg lékhorgász. Vajon odaér a kis vombat Lapföldre karácsonyig?

 

6.

Berg Judit: Maszat karácsonya (Pagony)

 

 Maszat_kar__csonya.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Nemsokára itt a karácsony! Maszat nagyon izgatott, mert az unokatestvére, Kamilla náluk tölti a téli szünetet. De mielőtt megérkezik, még rendet kell tenni a szobában, ebédelni kell, ki kell menni a repülőtérre, és még a gép is késik... Mikor jön meg Kamilla? És utána mennyit kell még várni arra, hogy tényleg karácsony legyen? Mese a várakozásról, a készülődésről ‒ és persze az ünnepről magáról ‒ Maszattal és Hóchóccal.

 

7.

Takács Viktória: Karácsonyi mese (Scolar)

 

 Kar__csonyi_mese.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A könyvben megelevenednek az adventi és karácsonyi ünnepkör régi magyar hagyományai éppúgy, mint napjaink szokásai. Ráadásul a kötetben újra találkozhatunk a Hagyományaink sorozat korábbi hőseivel.

 


 

Főoldal

2022. december 21.
Csík Mónika tárcáiKiss László tárcáiLackfi János tárcái Szabados Attila tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Szarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy versetKas Kriszta novellái
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Farkas Wellmann Éva: Akit nem találszFarkas Arnold Levente: Ywon KerépolMolnár Lajos verseiGéczi János versei
Zsidó Ferenc: Égig érő szénásszekérHaász János: A puskás emberAbafáy-Deák Csillag: Csók sem voltHáy János: Boldog boldogtalan
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png