Papírhajó - Lakatlan szigetre való

kutya.jpg

Könyvheti kalandok a Papírhajón!

 

Könyvheti kalandok várnak! Még pár nap – és irány egy lakatlan sziget! Sok könyvvel, persze… A Papírhajó 10+1-es könyvheti könyvajánlója.

 

V__g__llom__s.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CERKABELLA

Bernáth Zsolt: Végállomás fogadó

10+

Te mit tennél meg a barátaidért? Vagy bárki másért? Szinte mindent?

A tizenötéves Orsi az ősöreg, szellem lakta York városában kénytelen újragondolni mindazt, amit addig életről és halálról tudott. Ami viccesen hihetetlen kísértetsztorinak indult, az titkoktól terhes nyomozássá alakul, és a családi múlt szövevényes szálait is fel kell fejteni ahhoz, hogy Orsi megmenthesse az édesapját.

 

 image__5_.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CSIMOTA

Majoros Nóra: Ramszesz 80 gyermeke

6+

A mai nap tökéletesen alkalmas arra, hogy fejedelmi semmittevéssel töltsem ‒ gondolja egy nap a dicsőséges II. Ramszesz fáraó, Ré és Ámon kegyeltje. De a feleségei három napra nílusi napozásra indulnak, és így egyedül találja magát 80 gyerekével. Hogyan oldja meg a hétköznapi feladatokat anélkül, hogy a gyerekek megfékezhetetlen energiái romba döntenék a palotát?

 

 egy-essexi-professzor-elveszetloja_5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CSIRIMOJÓ

Olga Černá: Egy essexi professzor elveszett naplója, ford. Peťovská Flóra

3+

Ha egy essexi professzor hajótörést szenved, biztosak lehetünk benne, hogy vacsoraszerzés helyett inkább felfedezi a lakatlan sziget csodálatos élővilágát.

Egy kötetben az ügyesfarkú hadonász, a bújós nyúzka vagy a tétova gunyor. Különleges állatok és különleges képek! Shel Silverstein-rajongóknak kötelező!

 

 kutya.jpg

 

 

 

 

 

 

 

KOINÓNIA

Tomi Kontio: A kutya, akit Macskának hívnak, összeakad egy macskával, ford. Jankó Szép Yvette

3+

Vajon mi sül ki abból, ha a kutya, akit Macskának hívnak, összeakad egy igazi macskával? Vajon a bajszuk is összeakad majd? Elfogy talán attól a szeretet, ha két barát egy magányos harmadikkal is megosztja, vagy kiállja a kutyaember barátság a macska próbáját?

 

 A_f__le.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KOLIBRI

Dolák-Saly Róbert: A füle sem tréfa! Versek és mesék állatkerti barátainkról

6+

Tudtad, hogy a mosómedve nem medve? És hogy a szomorúfűz sem lenne szomorú, ha nem így hívnák? Vajon miért készül tüntetésre a fóka, és hogyan lett a kis zsiráfból a világ leghosszabb nyakú zsiráfja? Félszáz vers és mese állatkertből ismert főszereplői vallanak magukról és rólunk, emberekről komoly-komolytalansággal vagy fordítva.

 

 n__zz.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KÖNYVMOLYKÉPZŐ

Jason Reynolds: Nézz körül! Történetek tíz utcában, ford. Benedek Dorottya

12+

Ez a történet is úgy kezdődött volna, mint az összes jó történet. Egy égből zuhanó iskolabusszal. Azonban senki nem vette észre.

Ahhoz mind túl elfoglaltak voltak...

A fikáról beszélgettek. Aprót loptak. Gördeszkáztak. Hasra estek. Összeszedték a bátorságukat. Bonyolult kézfogásokat gyakoroltak. Menekülést terveztek. Viccelődtek. Bekenték magukat. Megnyugvást kerestek. De főként serényen hazafelé tartottak.

 

 Nagy_foly__k.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LAMPION KÖNYVEK

Schmal Róza: Nagy folyók haragja II. A Varad könyve

12+

A fantasy-trilógia második kötetében folytatódik a laddanni birodalom története, a nemesi családok hatalomért és szerelemért folytatott harca. A lenyűgöző, képzeletbeli középkori világot egy, a változásokat követő térkép, a családfák, újabb városrajzok és egy teljes laddanni lexikon egészíti ki.

 

 mindketten.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MENŐ KÖNYVEK

Adam Silvera: Mindketten meghalnak a végén, ford. Morcsányi Júlia

14+

Szeptember 5-én, kicsivel éjfél után a Halál-Hírek felhívja Mateo Torrezt és Rufus Emeteriót. Rossz hírei vannak számukra: még aznap meghalnak. Mateo és Rufus nem ismerik egymást, és más-más okokból ugyan, de mindketten szeretnének egy új barátot találni a Végnapjukon. A jó hír: erre is létezik egy alkalmazás, a neve: Végső Barát.

Rufus és Mateo ennek segítségével akarnak találkozni, hogy együtt még egy utolsó, nagyszerű kalandban legyen részük ‒ egyetlen nap alatt akarnak leélni egy egész életet.

 

 sz__zegy.jpg

 

MÓRA

Zalka Csenge Virág: A százegy ajtajú palota. Újraálmodott népmesék

6+

Zalka Csenge Virág mesekönyvei a magyar és a nemzetközi népmesekincs gazdag világából adnak egyéni és izgalmas válogatást közérthető nyelven, különös figyelemmel a mai gyerekek számára érdekes kérdésekre és történetekre.

 

 jaj__ne_m__r.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PAGONY

Dániel András: Jaj, ne már! ‒ mondta a hal

6+

Kicsibácsi és Kicsinéni történeteinek szerzője ezúttal egy algásodó, városszéli tó partján bolyongva igyekszik meggyőzni olvasóit, hogy valami szerény varázslat még a leghétköznapibb és leglehangolóbb dolgokban is felfedezhető ‒ csak akarni kell, meg talán jól jön hozzá egy kis fantázia... Ja, és hogy a halak néha még manapság is hallgatnak Chemical Brotherst!

 

 Rajtam.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TILOS AZ Á KÖNYVEK

Nyulász Lelle: Rajtam kívül

14+

Nagy röhögések és állandó gyomorgörcs. Óriási lazaság és zsigeri düh. Futottakmég kalandok és egy felkavaró szerelem.

Márk azt hiszi, ismeri magát, és tudja, milyennek kell lennie egy igazi férfinak. Amikor az utolsó gimis nyáron megismerkedik Rózival, még nem is sejti, hogy az élete mennyire meg fog változni. Az a kép, amit magából a külvilág felé mutat, töredezni kezd, és már korántsem olyan biztos benne, hogy tudja, ki ő, és hogy kell viselkednie.


 Főoldal

2022. június 07.
Kopriva Nikolett tárcáiKontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Csabay-Tóth Bálint: A sarjSzarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy verset
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Ajlik Csenge verseiLövétei Lázár László: SzervraktárMarkó Béla verseiFinta Éva versei
Kontra Ferenc: A dalmaták fehéren születnekEcsédi Orsolya novelláiTóth László: BúcsúzóZsidó Ferenc: Égig érő szénásszekér
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png