Beszélgetések

 

 

 

Bárka-körkérdés


Válaszol: Tóth Krisztina

 

 

Mi volt számodra a 2011-es év legnagyobb irodalmi (és/vagy kulturális) élménye?


Egy művet nehéz kiemelni, legyen mindjárt három. Lator László A megmaradt világ című memoárkötete, Bodor Ádám Verhovina madarai című regénye és Kemény Lili madaram című verseskötete. (Szilveszter hajnali körkérdés az olvasóhoz, hogy melyik a kakukktojás, haha. )


Mit olvastál az idei Bárka-számokban a legszívesebben, mire emlékszel vissza a leginkább?


Kiss Judit Ágnes verseire, Markó Béla két csodálatos versére, most visszakerestem, Tollaslabda és Visszatartás a címük. Háy János Háromszögek című szövege jaj, nagyon szíven ütött, Pollágh Pétert pedig mindig örömmel, kíváncsian olvasom, a Sugár és a Nincs mit című versei is nagyon jók voltak, rafináltan eszköztelenek, jellegzetesek.


A saját pályád, művészeted szempontjából mi(k) volt(ak) az elmúlt év legfontosabb eseménye(i), történése(i)? Szakmai szempontból hogyan tudsz visszatekinteni, hogyan zárod az évet?


Pixel címmel prózakötetem jelent meg, Szabó Magda-Szobotka Tibor Emlékdíjat kaptam.

Rövid, zavart és ijedt csend után próbálom megtalálni a hangot a következő könyvhöz. Kezdem látni a szereplőket, érezni az életüket, a díszleteket. De az ember nem naptári években gondolkodik, én is csak akkor szoktam, ha születésnapom van, vagy körkérdést tesznek fel. Olyankor picit megrémülök, hogy hú, már megint eltelt egy év. Tanulhatom meg az új dátumot. És mire megszokom, már megint nem az lesz! 2012? Ugyan már, kétezernél elvesztettem a fonalat. Olyan rémhírt is hallottam, hogy 27% lesz az Áfa. Minden író el fogja szúrni, ezt borítékolom. Könyvelők Nagy Szelleme, te számlatömbökben lakozó, adószámokban rejtező, segíts rajtuk!


Mit vársz a 2012-es évtől általában és a személyes életed, pályád alakulása szempontjából (lesz-e új köteted például?)


Új kötetem biztosan nem lesz. Készen áll ugyan egy novelláskötet, ami még a Pixel előtt összeraktam, de van bőven idő a megjelenésre. Most leginkább az izgat, hogy alakul az aktuális szöveg: még nem látom a körvonalait.

 


 

2011. december 24.
Hozzászólást csak regisztrált felhasználó tehet!
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!
Hozzászólások
Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.
Ütőér
Vári Fábián László tárcáiMolnár Krisztina Rita tárcái Bék Timur tárcáiSzív Ernő tárcái
Versek
Mogyorósi László versei Győrei Zsolt: A járvány első napjaibólHalmai Tamás: Előfeledések CI–CV. Stankovics Marianna versei
Prózák
Légrádi Gergely novellái Géczi János: EzeregyéjszakaBenedek Szabolcs: Az Arany Alma héjaDarvasi László: Egy tehén halála
Drámák
Téblábolók, avagy eszetlenül váltjuk a rendszertCsík Mónika: Az ember tragédiája - Nyolc és feledik színDarvasi László: Karády zárkájaAcsai Roland: Farkasok
A jó tanuló felel
Nem kötelező
Üzenet a palackban
Tündérkert
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
KezdőlapImpresszumMegrendelésProgramokFedélzeti naplóArchívum
Hírlevél Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKA