Papírhajó - Lakatlan szigetre való

 

Kiadós karácsonyKiadós karácsony! Gyerekkönyvkiadókat kértünk meg, hogy küldjék el két új kedvenc könyvük címét: azt, amelyiket leginkább ajánlják a sajátjaik közül, és azt, amelyiket leginkább szeretnék ajándékba kapni más kiadóktól.

Íme, a lista!

 

CERKABELLA

Kir__lyl__nyok_m__sodik_k__nyve.jpg

 

 

Saját könyveink közül Zalán Tibor Királylányok második könyve a kedvencünk,

 

 

Esti_mes__k_l__zad___l__nyoknak.jpg

 


ajándékba pedig a Móra Kiadó Esti mesék lázadó lányoknak kötetét szeretnénk kapni.

  

CSIMOTA

Egy_sz__p_nagyf__l___kutya.jpg


Íme, a két kedvenc könyvünk:

 

Charlie és Lola. Egy szép nagyfülű kutya

 

 

Holle_any___birodalma.jpg Holle anyó birodalma (Cerkabella)

KOINÓNIA

H__tamon_a_zs__kom.jpg

A mi könyveink közül karácsonyra a Hátamon a zsákom című könyvünket ajánljuk.
Egy idézet a könyvből: „A vásáron mókás zűrzavar volt. Egymás mellett lármázott a tyúk és a malac, a kismacska és a juh. Az asztalokon meg a földre terített pokrócokon teaszűrőtől gumicsizmáig minden volt, amire egy falusi gazdaságban szükség lehet. Pintyő el is határozta, hogy amikor saját háza lesz, inkább idejön felszerelni, mint a nagy üzletekbe, ahonnan hetekig vásároltak, amikor Cóványfalvára költöztek.”

Más kiadók frissen megjelent könyvei közül a Cerkabella által beharangozott Holle anyó birodalmát vennénk kíváncsian kezünkbe karácsonykor.

MANÓ KÖNYVEK

A_dzsungel_k__nyve.jpg

 
Idén karácsonyra egy hatalmas szerelem jelent meg nálunk – a gyönyörű, nagy klasszikus, A dzsungel könyve. Quentin Gréban illusztrációiba beleszerettem, alig várom, hogy az olvasók is ezt tegyék, hogy minél több könyvét hozhassuk. Kipling örökzöldjét Tótfalusi Ágnes ültette magyarra – mi kell még egy körülülhető, hasalható, nézegetős, bekuckózós mesekönyvhöz?

 

 K__t_kis_d__n___felfedezi_Amerik__t.jpg

 

Nem kérdés, hogy mit várunk, hiszen már nyáron letámadta a fiam Berg Juditot, azzal, hogyan áll a Két kis dinó folytatása, és  pár ötlettel is elhalmozta, biztos, ami biztos:) Tehát Két kis dinó felfedezi Amerikát (Pagony)!

 

 

 

PAGONY

Kisrig__k.jpg

Saját könyveink közül idén a Kisrigókra vagyok a legbüszkébb. Régóta szerettünk volna örökbefogadással foglalkozó mesekönyvet, de olyat, ami túlmutat azon, hogy örökbefogadás, illetve nem a problémával foglalkozik, hanem elsősorban mese, és másodsorban, ahogy ez a jó mese sajátossága, segít, a mese eszközeivel. Paulon Viki könyve ilyen, igazi kalandos, nevetős, sírós, nem-tudom-letenni mesekönyv, ami mellesleg (illetve nem mellesleg, de mégis) három olyan testvérről, Szaszkáról, Csabóról és Gigiről szól, akik örökbefogadott gyerekek – illetve azzá válnak.

Egy örökbefogadással foglalkozó pszichológus ezt írta a könyvről: „Miért is tagadnám, hogy Paulon Viktória Kisrigók című mesekönyvét képtelen voltam örökbefogadással foglalkozó szakemberként olvasni végig. Képtelen voltam, mert a mese bűvöletében magam is azonnal gyermekké váltam.” Ennél szebbet nem is írhatott volna, és ha ez sikerült, akkor elértük, amit ezzel a könyvvel szerettünk volna.

Vil__gv__ge_als__.jpg

 

Más kiadók könyvei közül az én fantáziámat leginkább a Világvége alsó mozgatta meg, ha azt megkapnám, nagyon örülnék:) – pont az ilyen dolgok izgatnak, hogy valami egyszerre népmese is meg kortárs is, jó írók, jó illusztrátor, az egész nagyon izgalmas!

 

 

 

VIVANDRA

Szuper_kiborg.jpg

 

Fantasztikus kalandokat ígér a Nick és Tesla sorozatunk új kötete, a Szuper kiborg kütyükesztyűje.

 

 

 

Tatu___s_Patu_csod__latos_kar_csonya.jpg

 

 

Más kiadók új könyvei közül a Tatu és Patu csodálatos karácsonya (Cerkabella) a kedvencünk!

 

 


 Főoldal

2017. december 08.
Éltető József tárcái Szil Ágnes tárcái Nagy Koppány Zsolt tárcáiMolnár Krisztina Rita tárcái
Múltbéli járványokrólErdész Ádám: Oly távol vagy, hazám…
Húsvét utáni tormaság A múzeumok új barátja (III.)
Nádasdy Ádám verseiDrávucz Zsolt: Képeslapok Győri László verseiSimon Adri–Zsille Gábor: Rollertime
Molnár Lajos: Jó KaresznekKötter Tamás: Fair játék Légrádi Gergely novelláiDöme Barbara: Angyal a pincéből
Zalán Tibor: El kell mondanomMárton László: Nibelungok, I. felvonásMaruszki Balázs: Vasember fiaiTéblábolók, avagy eszetlenül váltjuk a rendszert
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumProgramokFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKA