Hírek

 

toll_meret.jpg 

 

Beszélgetés a tehetséggondozásról

és a fiatal irodalom helyzetéről

 


A Fiatal Írók Közleményének aláíróiként nyílt vitára hívták a tehetséggondozókat és az írószervezeteket. A kerekasztal-beszélgetés nyilvános, minden érdeklődőt várnak.

Az irodalmi életet felkavarta a Kárpát-medencei Tehetséggondozó létrejötte. Annak körülményei szerteágazó, többkörös vitát szültek.

Ennek apropóján március 4-én délután az ELTE-n kétfelvonásos nyilvános beszélgetést kezdeményeznek a Fiatal Írók Közleményének aláírói.
Először a tehetséggondozásról esik szó Kabai Lóránt (Műút Szöveggyár), Mezey Katalin (sárvári diákíró tábor), Orbán János Dénes (Előretolt Helyőrség, KMTG), Szálinger Balázs (Hévíz folyóirat), Varga Betti (FISZ) és Vörös István (PPKE - kreatív írás) részvételével.
Másodszor pedig az írószervezetek képviselői vitatják meg a fiatal irodalom rövid és hosszú távú lehetőségeit. A második blokk beszélgetői: Gaborják Ádám (JAK), Gács Anna (Szépírók Társasága), Orbán János Dénes (KMTG), Szentmártoni János (Magyar Írószövetség), Szőllőssy Balázs (FISZ).
A második részre meghívtak a kormánytól is illetékeseket, így Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, aki nem tud részt venni az eseményen, valamint Hoppál Pétert, a kultúráért felelős államtitkárt és Seszták Miklóst, a nemzeti fejlesztési minisztert, ám válasz tőlük eddig nem érkezett.

Az esemény moderátora: Fehér Renátó (költő, kritikus)
Helyszín: ELTE BTK Főépület, 34-es terem (Bp., Múzeum krt. 4.)
Időpont: 2016. március 4., 16:00
2016. március 02.
Elek Tibor tárcáiKopriva Nikolett tárcáiKontra Ferenc tárcáiHáy János tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Boda Ábel: OperettrománcMindák Dániel: Csokitorta
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Kovács István verseiGrecsó Krisztián: Középkorú szerelmesversBecsy András: FelhőszakadásPál Dániel Levente versei
Kiss László: Az olvasásOberczián Géza: EgyedülKovács Dominik – Kovács Viktor: Lesz majd mindenKontra Ferenc: A dalmaták fehéren születnek
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabanka-logo_v4.pngpku_logo.png