Hajóhíd

Új rovatot indít a Bárkaonline Hajóhíd címmel. Elsősorban fiatal, rendszeresen még nem publikáló szerzők színvonalas prózaműveit fogjuk közzétenni, hogy az azt megelőző közös munka tapasztalatai által lehetőséget kínáljunk nekik a továbbfejlődésre, a szerkesztés folyamatának megismerésére. Ezáltal bekapcsoljuk őket folyóiratunk műhelymunkájába is, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a legjobbakat később rendszeresen publikáló szerzőink között tudhassuk.

A rövidprózákat, novellákat, ritkábban elbeszéléseket kéthetente olvashatják az érdeklődők.

 238260459_10159773722616869_18_n__1_.jpg 

 

Viola Beáta

Behozhatatlan lemaradás

 

Somogygeszti, domboldal. Az ország legszebb fekvésű temetője. Kilátás templomra, tanácsházára, erdőre, erdőre, erdőre.

Geszti-Polány távolság gyalog másfél óra a kukoricáson át. Hatvan év, három rendszer, két gyerek, öt unoka, egy rossz házasság.

Polány-Csurgó távolság a következő generációnak autóval másfél óra. Terhesen, pulival a lábnál, hátul három gyerekkel egy örökkévalóság. Hátul gyereknek lenni jó, ennél csak hosszabb utak lesznek.

Csurgó buborék, távolsága a világtól pluszvégtelenszer pluszvégtelen és mindig eggyel több. A matematikában ötévesen a legnagyobb a bizalom.

Csurgó-Pécs távolság másfél órányi zokogás minden este a telefonba, flottán belül, ingyen, plusz sms-ek. Örökölhetetlen matrózblúz, aranykoszorús iskolajelvény kárpótlásul. Ha nyolc kollégiumi vaságyat nyolcvanszor egymás mögé tennénk, elérne Pécsről Csurgóra. 

Család, évi háromszáz liter húsleves, harminc kiló hús, három kiló panírmorzsa, havi egyszer otthon a kék szélű tányérból, a többi befőttesüvegből és fagyisdobozból.

Csurgó-Budapest vonattal minimum másfél óra késés. Másfél év behozhatatlan lemaradás a körúton belül. 

Szerelmi élet, ezerkétszázegy balra és háromszáztizenkilenc jobbra húzott profilfotó, százharminchárom match, negyvenhét chatbeszélgetés és tizenöt első randi.

Szerelem, letörölt app, a hetes busz vonala a Bosnyáktól a Blaháig és vissza. Este kiöblített, radiátoron száradó bugyik és alsógatyák. Két szemeszternyi csúszás az egyetemen.

Egyetem, a margó plusz néhány centivel beljebb csúszik, a szoknya feljebb.

Hűség, három ország, három el nem használt óvszer. Légvonalban másfél, százhúsz és nyolcszáz kilométer, záróbuli, nyelvjárásgyűjtés, Erasmus.

Elköteleződés, dátum és kezdőbetűk, nyolc karakter, insta jelszó, Neptun, bank.

Podcastok, produktivitás és időmenedzsment, ökomosás, baktériumok a vécékagylóban, emancipált szőrös nők, tíz tipp a mindennapi nyelvtanuláshoz, párkapcsolatteszt, közös kilátások.

Minőségi idő, friss levegő, Kerepesi, kézen fogva a munkásmozgalmi panteontól a művészparcelláig.

Budapesten a temetőket falak veszik körbe.

 

Viola Beáta 1990-ben született Csurgón. Budapesten él.


 

Főoldal

2022. február 08.
Egressy Zoltán tárcái Banner Zoltán tárcái Gömöri György tárcáiVöröskéry Dóra tárcái
Erdész Ádám: Melyik a járható út?Mátkaság a dinasztikus érdekek árnyékában
Ocsenás Péter: Együtt a sötétbenTörök Ábel: A famardosó
Protestáns barangolás a megyébenBékési kalácsságok
Tompa Gábor verseiZalán Tibor: Dragéi felezőszonettekFűthető kabát – Horváth Viktor Tóth Krisztina-paródiájaGéczi János versei
Oberczián Géza: Egyre többször rossz az időA Negra völgyében – Mersdorf Ilona Bodor Ádám-paródiájaDarvasi László: PlüssTóth László: Lótusz
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKAEMMI_log__.jpgpku_logo.png