Hajóhíd

Új rovatot indít a Bárkaonline Hajóhíd címmel. Elsősorban fiatal, rendszeresen még nem publikáló szerzők színvonalas prózaműveit fogjuk közzétenni, hogy az azt megelőző közös munka tapasztalatai által lehetőséget kínáljunk nekik a továbbfejlődésre, a szerkesztés folyamatának megismerésére. Ezáltal bekapcsoljuk őket folyóiratunk műhelymunkájába is, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a legjobbakat később rendszeresen publikáló szerzőink között tudhassuk.

A rövidprózákat, novellákat, ritkábban elbeszéléseket kéthetente olvashatják az érdeklődők.

 

foto1_MD.jpg 

 

Magyar Dániel

Leltár

 

Leltárfelvételi ív

Leltári szám

Megnevezés

Mennyiség egység

Leltározott mennyiség (készlet)

Megjegyzés

2021/1

Laminálógép

db

3

Tudom, tudom. Szórakozottságomban háromszor nyomtam entert a rendeléskor, így három laminálógépünk lett egy helyett. Ez pontosan akkor történt, amikor beléptél az irodába, rám néztél, és közölted, hogy ma sugárzóan csinos vagyok. Ennek ellenére vállalom a felelősséget, kettő eszköz felesleges.

2021/2

Számítástechnikai eszközök

db

4

A négy eszköz 2db asztali gépet és 2 db monitort jelent. Számomra még a kis kanárisárga post-it üzeneteket is, amik reggelente vártak a képernyőm szélén. Megvan az összes.

2021/3

Tárgyalóasztal

db

1

1 db asztal, jó állapotban van annak ellenére, hogy ezen töltöttem el a legboldogabb perceimet a cégnél. Kicsit kemény a felülete, javasolt párnát tenni a fenék vagy lapocka alá, az aktuális testhelyzettől függően.

2021/4

Forgószékek

db

8

Kettőt az asztalainknál, hatot a tárgyalóban használtunk. Belépve jobb oldalon a hátsó széknek kellemes a kisugárzása. Ott ültem, amikor azt mondtad, hogy én sokkal több vagyok számodra, mint egy titkárnő, és nem tudnál nélkülem élni.

2021/5

Fénymásoló

db

1

Gyorsan, hatékonyan másol. Egyszer romlott csak el. Akkor elővettem a használati utasítását, a gép hátsó oldalán volt, egy tasakban. Kihullott belőle néhány post-it, nagyon hasonló üzenetekkel, mint amilyenek az én gyűjteményemben vannak. Nem, nem is hasonlóak voltak, hanem szó szerint ugyanazok.

2021/6

Kávéfőző

db

1

Amikor beteg lettem, furcsa volt, hogy nem üzensz, nem kérdezel. Hogy kell beállítani a kávéfőzőn a finom őrlést, hogyan készíthetsz lattét? Amikor visszatértem, találtam két bögrét, csúnyarózsaszín rúzsnyommal. Ez tutira az Icukáé a szomszéd részlegről. Talán a post-iteket is ő gyűjtötte a fénymásolóm kézikönyvébe?

2021/7

Íróasztal

db

2

Két íróasztal. El akarom felejteni az emlékeket, amik ezekhez kötnek. Az én asztalomon hagytam két felesleges laminálógépet, ha úgy gondolod, megveszem őket szívesen és hazaviszem. Talán egyben lelaminálom a kis szerelmes fecniket, amiket írtál nekem. Aztán elküldöm Icukának. A leltárt ezzel lezártnak tekintem, a mai nappal felmondok.

 

 

Fiók

 

A rajztanárnőmet tizenegy éves koromban tettem a fiókomba. Ötödikes voltam, amikor megszégyenített az osztály előtt. Miközben becsmérelte a rajzomat, eszembe jutott, hogy egyszerűen fogom és berakom az előző nap kapott új éjjeliszekrényem fiókjába. Arra gondoltam, hogy beteszem mellé anyám zárlatos hajsütővasát, jót tenne neki, ha jól megkergetné odabent. A kondija szempontjából is, meg a frizurájának se tudna sokat ártani. Alig vártam, hogy hazaérjek, már tuszkoltam is befelé, és utána küldtem apám szerszámkészletéből egy tekercs szigszalagot, az jól leragasztotta a száját, nem tudott gyalázni senkit odabent.

Pedig lett volna megfelelő alany, a bátyám is ott volt már egy napja a fiókban, akkor került bele, amikor ellopta és megette a táblacsokimat. Bekerült aztán az a csaj is, aki mindig odaszaratja a kutyáját a kapunk elé. Gondoltam rá, hogy beküldök hozzá egy görényt. Vajon elég büdös lenne odabent? Nem hiszem, hogy tudnék szerezni olyan példányt, ami megérdemelné, hogy bekerüljön közéjük. Amúgy biztosan jól elbeszélgetnek a bentlakók, már ha hallják egymás szavát a bal oldali panelszomszédunktól, aki vérbeli rocker, és minden vasárnap reggel a November rainnel ébresztett minket, márciusban is. Amikor bezártam a fiókba egy mulatós cd-vel, egészen megjavult. Ki is engedtem, aztán újra rátalált a keze az erősítő gombjára, így gyorsan visszakerült.

Rájöttem, hogy kár kiereszteni bárkit, mert ezek úgysem változnak. Inkább a berakott cuccok sorát érdemes bővítgetni, egy ideig erre költöttem minden zsebpénzemet. Vettem rózsaszín filctollat, azzal színezte ki a rajztanárnő az alvó rocker tetkójait, mert azt sem találta elég esztétikusnak. Cserébe az általam berakott megafonnal hörgött a fülébe a zenerajongó szomszéd, amíg az a buta eb tele nem szarta a tölcsért, utána már nem használták.

Dobozos söröket hiába tettem be, nem itta meg senki, legfeljebb a rocker ciccentett meg egyet időnként. A bátyám biztosan rácsapott volna, de ő már nincs a fiókban. A fiókon kívül sincsen. Amikor motorbalesetben meghalt, hónapokig én is a fiókban éltem, és csak egy pszichológus tudott kicsalni onnan, meggyőzve arról, hogy nem az én hibám volt. Együtt sörözgettünk, zenét hallgattunk, és olyan menőnek tűnt kimenni utána egykerekezni a hátsó utcába.  

Azóta időnként teszek be egy-egy ceruzakészletet, Guns N’ Roses albumot és persze a bátyám kedvenc táblacsokiját. Hátha egyszer a fiókot kihúzva azt látom, hogy megette, de mindannyiszor ott találom érintetlenül, legfeljebb az a kurva kutya hugyozza körbe.

 

Magyar Dániel 1978-ban született Szombathelyen, jelenleg is ott él. 


 Főoldal

 

 

 

 

2021. december 27.
Kiss László tárcáiLackfi János tárcái Szabados Attila tárcáiCsík Mónika tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Szarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy versetKas Kriszta novellái
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Molnár Lajos verseiGéczi János verseiZalán Tibor verseiGergely Ágnes: Az ausztriai lépcsősor
Haász János: A puskás emberAbafáy-Deák Csillag: Csók sem voltHáy János: Boldog boldogtalanKötter Tamás: Izgalmas életek
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png