Hírek

 

b_mehes-gyorgy.jpgMagyar_Iroszovetseg_meret.jpg

 

Méhes György-kisregénypályázat

 

Méhes György Kossuth-díjas alkotó jelentős írói tevékenysége, az egyetemes magyar művelődés és nemzettudat megtartó erejének kimunkálásában vállalt szerepe példaként szolgál a kortárs alkotóknak. Ezért új, magyar történelmi kisregények születésének ösztönzésére a Méhes György–Nagy Elek Alapítvány és a Magyar Írószövetség „MÉHES GYÖRGY-KISREGÉNYPÁLYÁZATOT” hirdet. A pályázatra olyan alkotással lehet jelentkezni, amely megfelel a műfaj követelményeinek, terjedelme minimum 100.000, maximum 200.000 leütés, magyar történelmi eseményt dolgoz fel.

 

A pályázatra azok az alkotók jelentkezhetnek, akik tagjai valamely anyaországi vagy határon túli reprezentatív írószervezetnek (Magyar Írószövetség, Erdélyi Magyar Írók Ligája, Szlovákiai Magyar Írók Társasága, Fiatal Írók Szövetsége, Szépírók Társasága, Magyar PEN Club).

 

Díjazás:

 

1. helyezett: 2 500 000 Ft
2. helyezett: 1 500 000 Ft
3. helyezett: 1 000 000 Ft

Nevezési díj: a nevezés ingyenes.

Minden szerző 1 művel pályázhat.

A pályázóktól korábban nyomtatásban, internetes felületen még részleteiben sem publikált műveket várunk.

 

A pályázat benyújtása:

A pályázat anonim, így a beküldendő pályaműre csak a jelige és a mű címe kerüljön. A szerző nevét a beküldött dokumentum címe se tartalmazza! A pályaműveket a Magyar Írószövetség egy munkatársa kizárólag az erre a célra létrehozott e-mail-címen keresztül fogadja – az anonimitás biztosítása érdekében csak neki van hozzáférése az e-mail-fiókhoz. A Magyar Írószövetség a pályaműveket anonimizálva adja át a zsűrinek.

A pályázati anyagot elektronikus formában kell beküldeni, csatolt fájlként, *.docx vagy *.pdf kiterjesztésben. A levél tárgya a pályázat címe legyen.

A küldött e-mail tartalmazza csatolmányként a pályázati művet. A legjobb pályázatok beküldői a feladó e-mail-címére értesítést kapnak a zsűri döntéséről. Ekkor kérjük, hogy válaszlevelükben közöljék a pályázat meghirdetőivel személyes adataikat és további elérhetőségeiket.

 

Beküldési cím: mehesgyorgypalyazat@gmail.com

 

Beküldési határidő: 2024. május 14.

 

A pályázat elbírálása:

A pályázatok elbírálását szakmai zsűri végzi. Nagyszámú pályázati munka esetén a kiíró fenntartja a többlépcsős zsűriztetés lehetőségét. A kiíró fenntartja a jogot megosztott díjak kiadására, illetve arra, hogy a pályaművek minősége függvényében egyes helyezéseket ne ítéljen oda.

A sikeresség szempontjai:

Az elbírálás kiemelt szempontja az irodalmi megalkotottság, érték.

Bírálati határidő: 2024. szeptember 30.

Díjátadás: 2024 októberében, ünnepi műsor keretében.

 

További információk:

 A pályázat beadásával, a pályázó

- elfogadja a pályázati kiírás feltételeit;

- nyilatkozik arról, hogy a beadott mű saját szellemi terméke, a saját tulajdonát képezi, és nem sérti mások szerzői jogait. Ez irányú minden jogi felelősség a pályázót terheli;

- nyilatkozik arról is, hogy a pályázatra beadott mű korábban nem jelent meg sem nyomtatásban, sem internetes felületen;

- nyilatkozik arról, hogy az adatvédelmi tájékoztatást megismerte és adatai kezeléséhez hozzájárul.

 

Amennyiben a beküldött mű nem felel meg a pályázati kiírás feltételeinek, a zsűri a pályázót kizárja a pályázatból. A zsűri nem indokolja a nem díjazott művekkel kapcsolatos döntéseit.

 

(MTI)


Főoldal

2023. október 19.
Kopriva Nikolett tárcáiKontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Csabay-Tóth Bálint: A sarjSzarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy verset
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Ajlik Csenge verseiLövétei Lázár László: SzervraktárMarkó Béla verseiFinta Éva versei
Kontra Ferenc: A dalmaták fehéren születnekEcsédi Orsolya novelláiTóth László: BúcsúzóZsidó Ferenc: Égig érő szénásszekér
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png