Hírek

 

 GyukicsG.jpeg

 

Gyukics Gábor nemzetközi díjat kapott

 

Hungary Beat Poet Laureate díjjal jutalmazta Gyukics Gábort az amerikai National Beat Poet Foundation Inc. A jelenleg Szegeden élő költővel együtt csupán öt ország költője és egy amerikai alkotó kapta meg az életmű-kitüntetést.

 

Gyukics Gábor költő-fordító Budapesten született 1958-ban. Több mint tíz verseskötete mellett egy prózagyűjteménye is megjelent. Több mint száz magyar szerző műveiből fordított angolra, és még ennyi szerzőt angolból magyarra, köztük amerikai őslakosok költészetét, akiknek a hatása a saját művein is érezhető. Verseit magyarul és angolul írja. 1988 és 2002 között az Amerikai Egyesült Államokban élt. 2012-ben Salvatore Quasimodo különdíjat kapott, 1999-ben és 2017-ben Füst Milán fordítói díjat.

 

Gyukics_G__bor-_beatpoet3.jpeg 

 

Az alapítvány minden évben egy amerikai és egy külföldi alkotót választ ki, akik a Beat Poet címet viselhetik a következő díjátadóig. Ezzel szemben az életmű kitüntetéseket azoknak a költőknek tartják fenn, akik egész életüket a költészetnek és a művészetnek szentelték.

A kiválasztási folyamatot ajánlások előzik meg, majd a zsűri értékeli a jelöltek életművét, és végül Tosun Kilday, a National Beat Poet Foundation alapító-vezetője dönt a címről, mellyel egy plakett és oklevél jár.

A díjátadót idén valószínűleg online rendezik meg.

 


Főoldal

2020. június 05.
Hozzászólást csak regisztrált felhasználó tehet!
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!
Hozzászólások
Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.
Ütőér
Vári Fábián László tárcáiMolnár Krisztina Rita tárcái Bék Timur tárcáiKarácsonyi Zsolt tárcái
Versek
Tatár Sándor verseiHorváth Eve: Margarita! Darvasi László: Vidám mondatok III.Csillag Tamás versei
Prózák
Légrádi Gergely novellái Géczi János: EzeregyéjszakaBenedek Szabolcs: Az Arany Alma héjaDarvasi László: Egy tehén halála
Drámák
Csík Mónika: Az ember tragédiája - Nyolc és feledik színDarvasi László: Karády zárkájaAcsai Roland: Farkasok Pozsgai Zsolt: A Szellemúrnő
A jó tanuló felel
Nem kötelező
Üzenet a palackban
Tündérkert
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
KezdőlapImpresszumMegrendelésProgramokFedélzeti naplóArchívum
Hírlevél Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKA