Hírek

 

 

 

 

 

Könyvheti Bárka-programok



A 83. Ünnepi Könyvhetet június 5-én, kedden, Nagyváradon kezdi a Bárka, ahol (helyi idő szerint) 18 órától lép fel Darvasi Ferenc, Elek Tibor és Kiss László az Ady Endre Emlékmúzeumban.


Június 6-án, szerdán mutatják Zalán Tibor Fáradt kadenciák című verseskötetét Békéscsabán a Jókai Szalonban, a beszélgetést Elek Tibor, a Bárka főszerkesztője vezeti. Közreműködnek a Színitanház első éves hallgatói.


Június 8-án, pénteken 13 órától Temesi Ferenc író nyitja meg hivatalosan a könyvhetet Békéscsabán, az Andrássy úton. A megnyitó után Elek Tibor beszélget az íróval friss, Bartók című regényéről. Ezután a Békés megyei alkotók, Banner Zoltán, Baji Miklós Zoltán, Darvasi Ferenc, Elek Tibor, Kiss Ottó, Péter Erika, Sarusi Mihály, Sass Ervin műveit, valamint a Ritka madár 9. antológiát mutatják be az Andrássy úton; a moderátorok Elek Tibor, Kiss László és Kőszegi Barta Kálmán lesznek.


Szintén június 8-án, pénteken a gyulai Mogyoróssy János Városi Könyvtár olvasótermében mutatják be a Bárka-szerkesztőség tagjainak friss munkáit, Darvasi Ferenc Elválik, Elek Tibor Állítások és kérdések, valamint Kiss Ottó Liliputi trónkövetelők és Focisták kézikönyve című köteteit. A három alkotóval Kiss László író beszélget.


Június 9-én, szombaton 17 órától Békéscsabán, a Garay utcai Szlovák Tájházban rendezik meg a hagyományos Könyvhétzáró irodalmi délutánt, ahol egyrészt bemutatják a Bárka legújabb, 2012/3-as számát, másrészt az idén 80 éves Banner Zoltánt köszöntik, akinek Hátra ne nézz! című, válogatott verseket tartalmazó kötetét is bemutatják.


Június 10-én, vasárnap Budapesten, a Vörösmarty téren dedikálnak a bárkások: Farkas Wellmann Éva 13 órától a Fiatal Írók Szövetsége sátránál, Elek Tibor 14 órától a Kortárs Kiadónál, Darvasi Ferenc 15 órától a Palatinusnál, Banner Zoltán pedig 15 órától a Magyar Napló, 16 órától a Pallas Akadémia standján.


Jövő héten közzétesszük a 83. Ünnepi Könyvhét teljes békéscsabai és gyulai programját is.

 


 

2012. május 31.
Kontra Ferenc tárcáiHáy János tárcáiElek Tibor tárcáiCsík Mónika tárcái
Erdész Ádám: Változatos múlt ismétErdész Ádám: Melyik a járható út?
Csabay-Tóth Bálint: A sarjSzarvas Ferenc: Amikor az ellenőr mindennap megtanult egy verset
Harkályokról és egyéb kopogtatókrólAz a boszorkányos tavasz
Markó Béla verseiFinta Éva verseiFarkas Wellmann Éva: Szanatóriumi emlékvázlatokKiss Ottó: Lieb Mihály
Tóth László: BúcsúzóZsidó Ferenc: Égig érő szénásszekérHaász János: A puskás emberAbafáy-Deák Csillag: Csók sem volt
Bejelentkezés


A regisztrációhoz kattintson ide!
MegrendelésArchívumFedélzeti naplóImpresszum
Csatlakozz a facebook - oldalunkhoz!

BárkaOnlineJókai SzínházBékéscsabaNKApku_logo.png